Kattintson ide a BrainMarket.cz oldalra

Kaméliaolaj

Osztályozás:
Egyéb nevek:
Camellia oleifera magolaj, teafaolaj
A kaméliaolajat a Kínában őshonos kaméliacserje termésének magjából nyerik. Az olaj előállításához szárított magokat használnak, amelyeket hidegen sajtolnak. Egy rendkívül tápláló, enyhén aromás, antioxidánsokban gazdag olaj, amely tulajdonságaiban nagyon hasonlít az olívaolajhoz. Nagyon stabil az oxidációval szemben. Kulináris célokra széles körben használják, de a kozmetikai iparban is nagy jelentőséggel bír, mivel egyedi hidratáló, öregedésgátló, regeneráló, nyugtató, erősítő és fiatalító tulajdonságokkal rendelkezik.

A kaméliaolaj gazdag forrása a bőrfiatalítást elősegítő vitaminoknak és ásványi anyagoknak, A-vitamint, E-vitamint, magnéziumot, cinket, szkvalént és sok más jótékony anyagot tartalmaz. Magas a zsírsavtartalma, beleértve az olajsavat, amely kiváló a száraz bőrre, és a linolsavat, amely hozzájárul a fiatalos megjelenésű bőrhöz. Az olaj minden bőrtípusra alkalmas, de különösen hatékony az érzékeny, pattanásokra és ekcémára hajlamos bőrre. Gyorsan és könnyen behatol a bőrbe anélkül, hogy zsíros érzetet hagyna maga után. Gyulladáscsökkentő és erős antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek védelmet nyújtanak a szabad gyökök okozta károsodások ellen. Magas zsír- és E-vitamin tartalma kiváló tápláló, revitalizáló és fiatalító hatást fejt ki a bőrre. Eléggé hidratálja, puhítja és nyugtatja a bőrt. Támogatja a bőr regenerációs folyamatát és felgyorsítja a gyógyulást. Javítja a bőr állapotát, csökkenti a finom vonalak és a korai öregedés egyéb jeleinek megjelenését, és segít eltüntetni a hegek, a cellulit, a striák és a ráncok láthatóságát. Erősen védő tulajdonságokkal rendelkező olaj, amely természetes módon gazdag antioxidánsokban, köztük E-vitaminban és polifenolokban, fokozva a bőr természetes képességét, hogy megvédje magát a külső irritáló hatásokkal szemben.


A haj is nagy hasznát veszi. Kifejezetten jótékonyan hat a száraz és sérült hajra, amelynek hidratáltságot, tartós puhaságot és fényt kölcsönöz. Az olaj regeneráló tulajdonságai elősegítik a természetes regenerálódást hőkárosodás vagy más hajkezelések után. A hajra történő rendszeres alkalmazás felgyorsítja a haj növekedését. A hajápoló termékekben emulgeáló és habosító szerként is működik.

Az olaj a törékeny körmök kezelésére is kiválóan alkalmas, hidratálja, erősíti és biztosítja a körmök optimális egészségét és növekedését.

Keresse meg a kompozíciót

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
A fisetin egy természetes flavonoid, amely egyes gyümölcsökben és zöldségekben, például az eperben, az almában, a kiviben, a paradicsomban és a hagymában található. Ez a vegyület egyre nagyobb érdeklődésre tart számot potenciális egészségügyi előnyei miatt, különösen az öregedés és a sejtműködés támogatása terén.
Hibák a bőrápolásban
Hibák a bőrápolásban
A megfelelő bőrápolás az egészséges és ragyogó megjelenés kulcsa. Mégis sokan követnek el olyan hibákat, amelyek károsíthatják vagy ronthatják a bőrt. Nézzük a leggyakoribb hibákat, amelyeket érdemes elkerülni.
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
A prebiotikumok az egészséges emésztőrendszer fenntartásának egyik legfontosabb tényezői. A probiotikumokkal ellentétben, amelyek közvetlenül élő mikroorganizmusok, a prebiotikumok olyan nem emészthető élelmiszer-összetevők, amelyek a bélben élő hasznos baktériumok táplálékául szolgálnak. Miért olyan fontosak, és hol találhatjuk meg őket?
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
A természetes édesítőszerek egyre népszerűbbek a finomított cukor alternatívájaként. Édes ízt kínálnak, de gyakran alacsonyabb kalóriatartalommal és jobb táplálkozási tulajdonságokkal. Emellett kíméletesebbek lehetnek a szervezetünkhöz és kevésbé terhelik a vércukorszintet. Milyen típusú természetes édesítőszerek léteznek, és mi teszi őket egyedivé?