Kattintson ide a BrainMarket.cz oldalra

Kalcium-foszfát

Osztályozás:

A kalcium-foszfát kalcium és foszfor kombinációjából készül. Ezeknek a kombinációknak több típusa létezik, amelyek hatásukban különböznek egymástól. Egyesek terápiás hatásúak, másokat az élelmiszeriparban és az orvostudományban étrend-kiegészítők formájában használnak. A kalcium-foszfát nem a leggyakrabban használt táplálékkiegészítő forma, mert kevesebb kalciumot tartalmaz, mint más vegyületek.

A kalcium-foszfátot a kalciumhiány megelőzésére és kezelésére használják. A hidroxiapatit a kalcium-foszfát egyik típusa, amely p
elősegíti a csontok egészségét és sűrűségét, kezeli a csontok elvékonyodását (csontritkulás). A hidroxiapatit elősegíti a fogak egészségét is. A kalcium-foszfát segít szabályozni a véráramlást az erekben (kalcium).
A többi típus a dikalcium- és trikalcium-foszfát, amelyek nagyobb mennyiségű elemi kalciumot tartalmaznak.



A javasolt adagolás felnőtteknek: 100 mg/nap, 50 év feletti nőknek: 1200 mg/nap, 70 év feletti férfiaknak: 1200 mg/nap.

Keresse meg a kompozíciót

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
A fisetin egy természetes flavonoid, amely egyes gyümölcsökben és zöldségekben, például az eperben, az almában, a kiviben, a paradicsomban és a hagymában található. Ez a vegyület egyre nagyobb érdeklődésre tart számot potenciális egészségügyi előnyei miatt, különösen az öregedés és a sejtműködés támogatása terén.
Hibák a bőrápolásban
Hibák a bőrápolásban
A megfelelő bőrápolás az egészséges és ragyogó megjelenés kulcsa. Mégis sokan követnek el olyan hibákat, amelyek károsíthatják vagy ronthatják a bőrt. Nézzük a leggyakoribb hibákat, amelyeket érdemes elkerülni.
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
A prebiotikumok az egészséges emésztőrendszer fenntartásának egyik legfontosabb tényezői. A probiotikumokkal ellentétben, amelyek közvetlenül élő mikroorganizmusok, a prebiotikumok olyan nem emészthető élelmiszer-összetevők, amelyek a bélben élő hasznos baktériumok táplálékául szolgálnak. Miért olyan fontosak, és hol találhatjuk meg őket?
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
A természetes édesítőszerek egyre népszerűbbek a finomított cukor alternatívájaként. Édes ízt kínálnak, de gyakran alacsonyabb kalóriatartalommal és jobb táplálkozási tulajdonságokkal. Emellett kíméletesebbek lehetnek a szervezetünkhöz és kevésbé terhelik a vércukorszintet. Milyen típusú természetes édesítőszerek léteznek, és mi teszi őket egyedivé?