Kalcium D-glutarát
Osztályozás:
A kalcium-D-glutarát egy kalciumsó, amelyet kalcium és glükogonsav kombinálásával állítanak elő. A glukagsav a szervezetben és az élelmiszerekben ( alma, brokkoli, grapefruit, narancs) természetesen előforduló kémiai vegyület. Az megelőzőleg hat bizonyos rákos megbetegedéseknél (mellrák, prosztatarák), csökkenti a szervezet hormonszintjét, méregteleníti a szervezetet, eltávolítja a méreganyagokat, szteroid hormonokat a szervezetből, segíthet a tüdőrák kezelésében és védelmet nyújthat a bőrrák ellen.
A kalcium-D-glükaráttal kapcsolatos kutatások nem elég kiterjedtek ahhoz, hogy a mellékhatásokat megerősítsék. Várandós és szoptatós nők esetében a biztonságossággal kapcsolatban nincs elegendő bizonyíték.
Blog
Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
A fisetin egy természetes flavonoid, amely egyes gyümölcsökben és zöldségekben, például az eperben, az almában, a kiviben, a paradicsomban és a hagymában található. Ez a vegyület egyre nagyobb érdeklődésre tart számot potenciális egészségügyi előnyei miatt, különösen az öregedés és a sejtműködés támogatása terén.
Hibák a bőrápolásban
A megfelelő bőrápolás az egészséges és ragyogó megjelenés kulcsa. Mégis sokan követnek el olyan hibákat, amelyek károsíthatják vagy ronthatják a bőrt. Nézzük a leggyakoribb hibákat, amelyeket érdemes elkerülni.
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
A prebiotikumok az egészséges emésztőrendszer fenntartásának egyik legfontosabb tényezői. A probiotikumokkal ellentétben, amelyek közvetlenül élő mikroorganizmusok, a prebiotikumok olyan nem emészthető élelmiszer-összetevők, amelyek a bélben élő hasznos baktériumok táplálékául szolgálnak. Miért olyan fontosak, és hol találhatjuk meg őket?
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
A természetes édesítőszerek egyre népszerűbbek a finomított cukor alternatívájaként. Édes ízt kínálnak, de gyakran alacsonyabb kalóriatartalommal és jobb táplálkozási tulajdonságokkal. Emellett kíméletesebbek lehetnek a szervezetünkhöz és kevésbé terhelik a vércukorszintet. Milyen típusú természetes édesítőszerek léteznek, és mi teszi őket egyedivé?