Kattintson ide a BrainMarket.cz oldalra

Japán kilenc gerinc

Osztályozás:
Egyéb nevek:
Petasites Japonicus
A japán fásszárú egy évelő növény, amelyet hatalmas levelei jellemeznek, amelyek sűrű csomókat alkotnak. Tavasszal élénksárga, illatos virágokat hoz. Ez a növény Japánban, Kínában és Koreában őshonos, ahol általában erdőterületeken, nedves patakpartokon nő.


A levelek szára, amelyet Japánban zöldségként fogyasztanak, gazdag kálium-, mangán-, réz-, kalcium-, flavonoid- és vitaminforrás. A levelek és a szárak kivonata számos egészségügyi előnnyel jár. Megelőzi a migrént és az allergiás náthát, enyhíti a fájdalmat, jótékonyan hat a sebek kezelésére, segít megelőzni az allergiás reakciókat és csökkenti a lázat. Erős antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatása van. Szabályozza a vércukorszintet és pozitív hatással van a koleszterinszintre. Hatékonyan ápolja és jó állapotban tartja a bőrt, ezért is találkozhatunk a ninesillel a kozmetikai termékekben is.

Keresse meg a kompozíciót

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
A fisetin egy természetes flavonoid, amely egyes gyümölcsökben és zöldségekben, például az eperben, az almában, a kiviben, a paradicsomban és a hagymában található. Ez a vegyület egyre nagyobb érdeklődésre tart számot potenciális egészségügyi előnyei miatt, különösen az öregedés és a sejtműködés támogatása terén.
Hibák a bőrápolásban
Hibák a bőrápolásban
A megfelelő bőrápolás az egészséges és ragyogó megjelenés kulcsa. Mégis sokan követnek el olyan hibákat, amelyek károsíthatják vagy ronthatják a bőrt. Nézzük a leggyakoribb hibákat, amelyeket érdemes elkerülni.
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
A prebiotikumok az egészséges emésztőrendszer fenntartásának egyik legfontosabb tényezői. A probiotikumokkal ellentétben, amelyek közvetlenül élő mikroorganizmusok, a prebiotikumok olyan nem emészthető élelmiszer-összetevők, amelyek a bélben élő hasznos baktériumok táplálékául szolgálnak. Miért olyan fontosak, és hol találhatjuk meg őket?
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
A természetes édesítőszerek egyre népszerűbbek a finomított cukor alternatívájaként. Édes ízt kínálnak, de gyakran alacsonyabb kalóriatartalommal és jobb táplálkozási tulajdonságokkal. Emellett kíméletesebbek lehetnek a szervezetünkhöz és kevésbé terhelik a vércukorszintet. Milyen típusú természetes édesítőszerek léteznek, és mi teszi őket egyedivé?