Kattintson ide a BrainMarket.cz oldalra

Homoktövis gyümölcsolaj

Osztályozás:
Egyéb nevek:
Hippophae Rhamnoides gyümölcsolaj
A homoktövis terméséből hideg sajtolással vagy macerálással (kioldással) nyerik az olajat, amely sötét narancssárga színű. Magas az egészségre gyakorolt jótékony hatása, és felhasználása igen sokrétű. A homoktövisolaj nyugtató, antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatású, növeli a szervezet természetes védekezőképességét, jótékonyan hat a szív- és érrendszerre és az emésztésre, valamint jótékonyan hat a bőrre.


Kiváló zsírsav- (Omega 3, 6, 9) és vitaminforrás. Különösen az antioxidáns E-vitamin van bőségesen az olajban, amely regenerálja a bőrt, fiatalos megjelenést kölcsönöz neki és javítja annak általános minőségét. Az olaj A-, B-, C-, D-, F-, K- és P-vitamint is tartalmaz.

A kozmetikumokban elsősorban bőr- és hajápolásra használják. A szájüregi gyulladások és a parodontitis ellen nagyon jótékony hatású, ezért fogkrémekhez is adják.

Keresse meg a kompozíciót

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
A fisetin egy természetes flavonoid, amely egyes gyümölcsökben és zöldségekben, például az eperben, az almában, a kiviben, a paradicsomban és a hagymában található. Ez a vegyület egyre nagyobb érdeklődésre tart számot potenciális egészségügyi előnyei miatt, különösen az öregedés és a sejtműködés támogatása terén.
Hibák a bőrápolásban
Hibák a bőrápolásban
A megfelelő bőrápolás az egészséges és ragyogó megjelenés kulcsa. Mégis sokan követnek el olyan hibákat, amelyek károsíthatják vagy ronthatják a bőrt. Nézzük a leggyakoribb hibákat, amelyeket érdemes elkerülni.
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
A prebiotikumok az egészséges emésztőrendszer fenntartásának egyik legfontosabb tényezői. A probiotikumokkal ellentétben, amelyek közvetlenül élő mikroorganizmusok, a prebiotikumok olyan nem emészthető élelmiszer-összetevők, amelyek a bélben élő hasznos baktériumok táplálékául szolgálnak. Miért olyan fontosak, és hol találhatjuk meg őket?
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
A természetes édesítőszerek egyre népszerűbbek a finomított cukor alternatívájaként. Édes ízt kínálnak, de gyakran alacsonyabb kalóriatartalommal és jobb táplálkozási tulajdonságokkal. Emellett kíméletesebbek lehetnek a szervezetünkhöz és kevésbé terhelik a vércukorszintet. Milyen típusú természetes édesítőszerek léteznek, és mi teszi őket egyedivé?