Kattintson ide a BrainMarket.cz oldalra

Hipoglikémia

Osztályozás:

A hipoglikémia alacsony vércukorszintet jelent, és akkor lép fel, ha a szervezetben túl sok inzulin van és/vagy glükózhiány lép fel, mert túl nagy adag inzulint vagy más, a cukorbetegség kezelésére szolgáló gyógyszert adnak be. Alacsony vércukorszintet okozhat az étkezés kihagyása, alkoholfogyasztás, stressz vagy intenzív fizikai megterhelés is. Súlyosságától függően enyhe, közepes, súlyos és kómás állapotba sorolják. Az enyhe és közepesen súlyos hipoglikémiát a beteg egyedül, más személy segítsége nélkül is képes kezelni. A súlyos hipoglikémia segítséget igényel, és gyakran kórházi kezelést igényel, ha a beteg elveszíti az eszméletét. A tünetek közé tartozik szívdobogás, izzadás, nyugtalanság, sápadtság, éhségérzet, gyengeség, szédülés, remegés, tájékozódási zavarok, gyenge koncentráció és koordináció, homályos látás, tudatzavarok és akár eszméletvesztés. A hipoglikémia elsősegélye egyszerű cukor, például szőlőcukor beadása, amely gyorsan felszívódik. A hipoglikémia elsősegélyeként cukros italt is lehet adni a betegnek. Ha a beteg eszméletlen, akkor ki kell hívni a mentőszolgálatot, amely glükagon injekciót ad.

A betegnek glükagon injekciót kell adni.

Keresse meg a kompozíciót

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
A fisetin egy természetes flavonoid, amely egyes gyümölcsökben és zöldségekben, például az eperben, az almában, a kiviben, a paradicsomban és a hagymában található. Ez a vegyület egyre nagyobb érdeklődésre tart számot potenciális egészségügyi előnyei miatt, különösen az öregedés és a sejtműködés támogatása terén.
Hibák a bőrápolásban
Hibák a bőrápolásban
A megfelelő bőrápolás az egészséges és ragyogó megjelenés kulcsa. Mégis sokan követnek el olyan hibákat, amelyek károsíthatják vagy ronthatják a bőrt. Nézzük a leggyakoribb hibákat, amelyeket érdemes elkerülni.
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
A prebiotikumok az egészséges emésztőrendszer fenntartásának egyik legfontosabb tényezői. A probiotikumokkal ellentétben, amelyek közvetlenül élő mikroorganizmusok, a prebiotikumok olyan nem emészthető élelmiszer-összetevők, amelyek a bélben élő hasznos baktériumok táplálékául szolgálnak. Miért olyan fontosak, és hol találhatjuk meg őket?
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
A természetes édesítőszerek egyre népszerűbbek a finomított cukor alternatívájaként. Édes ízt kínálnak, de gyakran alacsonyabb kalóriatartalommal és jobb táplálkozási tulajdonságokkal. Emellett kíméletesebbek lehetnek a szervezetünkhöz és kevésbé terhelik a vércukorszintet. Milyen típusú természetes édesítőszerek léteznek, és mi teszi őket egyedivé?