Kattintson ide a BrainMarket.cz oldalra

Hidrolizált jojobaészterek

Osztályozás:
Egyéb nevek:
Hidrolizált jojobaészterek
A hidrolizált jojobaésztereket a jojobaolaj részleges elszappanosításával állítják elő. A jojobaolajban lévő zsírsavak és alkoholok közötti kötés felbomlik, így zsírsavak és más vegyületek keveréke keletkezik. A hidrolizált jojobaészterek növelik a bőr hidratáltságát és javítják a bőrérzetet. Általában megtalálhatóak különböző bőr-, haj- és körömápolási termékekben. A hidrolizált jojobaészterek a glicerinnel együtt egy samponhoz vagy más termékhez adva egész napos hidratálást biztosítanak.

A hajápoló termékekben a hidrolizált észterek több funkciót is ellátnak. A termék emulgeálószereként és stabilizátoraként működnek, miközben javítják a többi összetevő hatékonyságát. Kondicionálószerként, lágyítószerként és felületaktív anyagként működnek, amelyek segítenek a haj tisztításában. A hidrolizált jojoba kivonat hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, mint a szilikon, de nem nehezíti el a hajat és a szilikonnal ellentétben természetes eredetű. A hidrolizált jojobaészter egyik legjellemzőbb tulajdonsága, hogy a hajon marad még azután is, hogy a sampont vagy kondicionálót, amelyben benne van, kiöblítették a hajból. Ez segít megelőzni a haj töredezését. Színezett haj esetében csökkenti a szín kifakulásának valószínűségét. Hozzájárul a fényes, puha és hidratált hajhoz. Effektívan hidratálja a hajat, ezért ideális a sérült és száraz haj számára, amelynek hidratáltságot kölcsönöz. Gombaölő tulajdonságainak köszönhetően hatékonyan küzd a korpásodás és más bőrbetegségek ellen. A fejbőrt hidratálja és csökkenti a gyulladást is. Nagyon jótékonyan hat az érzékeny bőrre és a bőrgyógyászati betegségekben szenvedő fejbőrre.

Szobahőmérsékleten a hidrolizált jojobaészterek sűrű gél alakot vesznek fel. Vízállóak, ami azt jelenti, hogy megvédik a hajat a nedvességtől, amely a sima hajszálak göndörödését okozhatja. A hidrolizált jojobaésztereknél nem áll fenn a káros mellékhatások kockázata.

Keresse meg a kompozíciót

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
A fisetin egy természetes flavonoid, amely egyes gyümölcsökben és zöldségekben, például az eperben, az almában, a kiviben, a paradicsomban és a hagymában található. Ez a vegyület egyre nagyobb érdeklődésre tart számot potenciális egészségügyi előnyei miatt, különösen az öregedés és a sejtműködés támogatása terén.
Hibák a bőrápolásban
Hibák a bőrápolásban
A megfelelő bőrápolás az egészséges és ragyogó megjelenés kulcsa. Mégis sokan követnek el olyan hibákat, amelyek károsíthatják vagy ronthatják a bőrt. Nézzük a leggyakoribb hibákat, amelyeket érdemes elkerülni.
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
A prebiotikumok az egészséges emésztőrendszer fenntartásának egyik legfontosabb tényezői. A probiotikumokkal ellentétben, amelyek közvetlenül élő mikroorganizmusok, a prebiotikumok olyan nem emészthető élelmiszer-összetevők, amelyek a bélben élő hasznos baktériumok táplálékául szolgálnak. Miért olyan fontosak, és hol találhatjuk meg őket?
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
A természetes édesítőszerek egyre népszerűbbek a finomított cukor alternatívájaként. Édes ízt kínálnak, de gyakran alacsonyabb kalóriatartalommal és jobb táplálkozási tulajdonságokkal. Emellett kíméletesebbek lehetnek a szervezetünkhöz és kevésbé terhelik a vércukorszintet. Milyen típusú természetes édesítőszerek léteznek, és mi teszi őket egyedivé?