Kattintson ide a BrainMarket.cz oldalra

Guarana

Osztályozás:
Guarana egy olyan növény, amely az Amazonas vidékéről származik, serkentő és gyógyító tulajdonságokkal rendelkezik. A termés akkora, mint egy kávébogyó, piros héjjal és a fehér húsban rejtőző fekete maggal. A magok porrá való feldolgozásával kivonatot állítanak elő. Az utóbbi időben a guarana széles körben felhasználásra került az energiaitalokban.

Serkentő hatású anyagokat tartalmaz, mint például kaffeint, teofillint, teobromint, valamint antioxidánsokat, mint például tanninokat, szaponinokat, tanninokat és katechineket. Az antioxidánsok azért fontosak, mert semlegesítik a szabad gyököknek nevezett, potenciálisan káros molekulákat. Ezek a molekulák reakcióba léphetnek a sejtrészecskékkel, és az öregedéssel, szívbetegséggel vagy rákkal és más betegségekkel kapcsolatos károsodást okozhatnak.

A guarana az energiaitalok jól ismert összetevője, mivel kiváló koffeinforrás, amely csökkenti a fáradtságot, javítja az érzékelést és a figyelmet. A koffein gátolja az adenozin hatását, amely egy olyan vegyület, amely álmosságot okoz, és segít az agynak ellazulni. Rendszeres, kisebb adagokban történő szedése javíthatja a hangulatot, a tanulást és a memóriát. A koffein fokozza az anyagcserét, és így segíti a fogyást.
A guaranában található tanninok csökkenthetik a hasmenést és megakadályozhatják a vízveszteséget. A koffein a bélrendszer perisztaltikájának javításával enyhítheti a székrekedést. Csökkenti a szívbetegségek kockázatát, javítja a véráramlást a vérrögök megelőzése érdekében, és csökkenti a rossz koleszterin oxidációját. Csökkenti a szembetegségek, a makuladegeneráció, a szürkehályog vagy a glaukóma kockázatát. antioxidáns, antimikrobiális és antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, így kozmetikai termékek gyakori összetevője. Hozzájárul a bőr vérellátásához, csökkenti az öregedéssel kapcsolatos károsodásokat és minimalizálja az olyan nemkívánatos tulajdonságokat, mint a bőr repedezése és ráncosodása.

Keresse meg a kompozíciót

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
A fisetin egy természetes flavonoid, amely egyes gyümölcsökben és zöldségekben, például az eperben, az almában, a kiviben, a paradicsomban és a hagymában található. Ez a vegyület egyre nagyobb érdeklődésre tart számot potenciális egészségügyi előnyei miatt, különösen az öregedés és a sejtműködés támogatása terén.
Hibák a bőrápolásban
Hibák a bőrápolásban
A megfelelő bőrápolás az egészséges és ragyogó megjelenés kulcsa. Mégis sokan követnek el olyan hibákat, amelyek károsíthatják vagy ronthatják a bőrt. Nézzük a leggyakoribb hibákat, amelyeket érdemes elkerülni.
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
A prebiotikumok az egészséges emésztőrendszer fenntartásának egyik legfontosabb tényezői. A probiotikumokkal ellentétben, amelyek közvetlenül élő mikroorganizmusok, a prebiotikumok olyan nem emészthető élelmiszer-összetevők, amelyek a bélben élő hasznos baktériumok táplálékául szolgálnak. Miért olyan fontosak, és hol találhatjuk meg őket?
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
A természetes édesítőszerek egyre népszerűbbek a finomított cukor alternatívájaként. Édes ízt kínálnak, de gyakran alacsonyabb kalóriatartalommal és jobb táplálkozási tulajdonságokkal. Emellett kíméletesebbek lehetnek a szervezetünkhöz és kevésbé terhelik a vércukorszintet. Milyen típusú természetes édesítőszerek léteznek, és mi teszi őket egyedivé?