Kattintson ide a BrainMarket.cz oldalra

Guar gumi

Osztályozás:
A guargumi a Cyamopsis tetragonoloba (cseh nevén indiai fa) nevű, akár 300 cm magasra is megnövő, a babfélék családjába tartozó növény magjából (guarbab) készül. Indiában őshonos, de megtalálható Pakisztánban, Amerikában és Ausztráliában is. Megjelenésében a babra hasonlít. Ugyanakkor a hüvelyesek közé is besorolják. Egy poliszacharid, pontosabban oldható rost, amely a gyomorban viszkózus folyadékot képez, és így hosszan tartó teltségérzetet okoz.

A guargumi számos táplálkozási előnnyel bír az emberi egészségre nézve. Mindenekelőtt a rostok miatt a guargumi enyhén hashajtó hatású, csökkenti a vércukorszintet, így alkalmas cukorbetegek számára, és hatékonyan csökkenti az LDL-koleszterinszintet.
Az ateroszklerózis megelőzésére is alkalmazzák, és az irritábilis bél szindróma kezelésére is. Allergia ritkán fordul elő, de az adagolás túllépése hasmenést okozhat.

Keresse meg a kompozíciót

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
A fisetin egy természetes flavonoid, amely egyes gyümölcsökben és zöldségekben, például az eperben, az almában, a kiviben, a paradicsomban és a hagymában található. Ez a vegyület egyre nagyobb érdeklődésre tart számot potenciális egészségügyi előnyei miatt, különösen az öregedés és a sejtműködés támogatása terén.
Hibák a bőrápolásban
Hibák a bőrápolásban
A megfelelő bőrápolás az egészséges és ragyogó megjelenés kulcsa. Mégis sokan követnek el olyan hibákat, amelyek károsíthatják vagy ronthatják a bőrt. Nézzük a leggyakoribb hibákat, amelyeket érdemes elkerülni.
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
A prebiotikumok az egészséges emésztőrendszer fenntartásának egyik legfontosabb tényezői. A probiotikumokkal ellentétben, amelyek közvetlenül élő mikroorganizmusok, a prebiotikumok olyan nem emészthető élelmiszer-összetevők, amelyek a bélben élő hasznos baktériumok táplálékául szolgálnak. Miért olyan fontosak, és hol találhatjuk meg őket?
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
A természetes édesítőszerek egyre népszerűbbek a finomított cukor alternatívájaként. Édes ízt kínálnak, de gyakran alacsonyabb kalóriatartalommal és jobb táplálkozási tulajdonságokkal. Emellett kíméletesebbek lehetnek a szervezetünkhöz és kevésbé terhelik a vércukorszintet. Milyen típusú természetes édesítőszerek léteznek, és mi teszi őket egyedivé?