Gránátalma kivonat
Osztályozás:
A gránátalma az egyik legrégebbi termesztett gyümölcs. A gyümölcs a bogyós gyümölcsök közé tartozik. A gránátalma héja kemény és ehetetlen, de kivonatot lehet belőle készíteni. Belsejében az ehető magok találhatók, amelyek édesek. A gránátalma frissen fogyasztható, és gyümölcslevek kedvelt összetevője is.
A gránátalmában található fő anyag az úgynevezett punicalaginok, amelyek antioxidáns és májvédő tulajdonságokkal rendelkező bioaktív anyagok. A gránátalma C-, K-, A-vitamint, valamint kalciumot, foszfort, nátriumot, káliumot, vasat és magnéziumot, folsavat tartalmaz. A gránátalma héja tanninsavat, közismertebb nevén tanninokat tartalmaz. Végül, de nem utolsósorban a gránátalma aminosavakat tartalmaz, amelyek sejtjeink építőkövei.
A gránátalmában található fő anyag az úgynevezett punicalaginok, amelyek antioxidáns és májvédő tulajdonságokkal rendelkező bioaktív anyagok. A gránátalma C-, K-, A-vitamint, valamint kalciumot, foszfort, nátriumot, káliumot, vasat és magnéziumot, folsavat tartalmaz. A gránátalma héja tanninsavat, közismertebb nevén tanninokat tartalmaz. Végül, de nem utolsósorban a gránátalma aminosavakat tartalmaz, amelyek sejtjeink építőkövei.
A gránátalma kivonata ma már megtalálható az étrend-kiegészítőkben, mert antioxidáns, gyulladáscsökkentő, antibakteriális és vírusellenes hatása van. Természetes lázcsillapítóként szolgál, csökkentheti a lázat és javíthatja az akut vírusos megbetegedések lefolyását. Csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát. Csökkentheti a vér-, koleszterin- és zsírszintet, csökkentheti az elhízás kockázatát, javíthatja a memóriát, segíthet az Alzheimer-kór ellen. Egyes kutatások szerint segíthet lassítani a prosztata- és mellrákos sejtek növekedését. Ezenkívül támogatjaa gyomor működését azáltal, hogy csökkenti annak savasságát. Külső használatra a gránátalma kivonatokat célszerű használni, mert ideálisak a problémás bőr kezelésére. Ezért ezek a kivonatok bőrkrémekben találhatók. Hidratálják a bőrt, és öregedésgátló hatásuk van.
Blog
Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
A fisetin egy természetes flavonoid, amely egyes gyümölcsökben és zöldségekben, például az eperben, az almában, a kiviben, a paradicsomban és a hagymában található. Ez a vegyület egyre nagyobb érdeklődésre tart számot potenciális egészségügyi előnyei miatt, különösen az öregedés és a sejtműködés támogatása terén.
Hibák a bőrápolásban
A megfelelő bőrápolás az egészséges és ragyogó megjelenés kulcsa. Mégis sokan követnek el olyan hibákat, amelyek károsíthatják vagy ronthatják a bőrt. Nézzük a leggyakoribb hibákat, amelyeket érdemes elkerülni.
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
A prebiotikumok az egészséges emésztőrendszer fenntartásának egyik legfontosabb tényezői. A probiotikumokkal ellentétben, amelyek közvetlenül élő mikroorganizmusok, a prebiotikumok olyan nem emészthető élelmiszer-összetevők, amelyek a bélben élő hasznos baktériumok táplálékául szolgálnak. Miért olyan fontosak, és hol találhatjuk meg őket?
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
A természetes édesítőszerek egyre népszerűbbek a finomított cukor alternatívájaként. Édes ízt kínálnak, de gyakran alacsonyabb kalóriatartalommal és jobb táplálkozási tulajdonságokkal. Emellett kíméletesebbek lehetnek a szervezetünkhöz és kevésbé terhelik a vércukorszintet. Milyen típusú természetes édesítőszerek léteznek, és mi teszi őket egyedivé?