Kattintson ide a BrainMarket.cz oldalra

Goji

Osztályozás:
Egyéb nevek:
Lycium barbarum, kínai kurkuma

A kínai vargánya elsősorban Kína melegebb régióiban található meg. A bogyók édes, enyhén savanykás ízűek, és nyersen fogyaszthatók, illetve gyümölcslé vagy gyógytea formájában is fogyaszthatók, de leggyakrabban szárított formában használják.
C-, A-, cink-, vas-, esszenciális savak és antioxidánsok forrása. A goji antioxidáns hatású, erősíti az immunrendszert és véd az influenza ellen. Az antioxidánsok védelmet nyújtanak a szabad gyökök ellen, amelyek olyan káros molekulák, amelyek károsíthatják a sejteket.
A goji antioxidáns hatású, erősíti az immunrendszert és véd az influenza ellen. A bogyók nagy arányban tartalmaznak rostot és alacsony a kalóriatartalmuk, így segíthetnek a fogyásban. Segítenek a vércukorszint csökkentésében, a cukortolerancia javításában, az inzulinrezisztencia csökkentésében, az inzulintermelést segítő sejtek javításában és helyreállításában.

A goji számos vitamint, ásványi anyagot és rostot tartalmaz. Ha azonban valamiben igazán kiemelkedik, akkor az a likopin tartalma, egy olyan festékanyag, amely nemcsak a goji, hanem például a paradicsom vörös színéért is felelős, ahol a likopin nagy mennyiségben van jelen. A likopint különösen nagyra értékeli szív- és érrendszerünk, mivel támogatja mind a szív, mind az erek egészségét. Egyszerűen küzd a megemelkedett koleszterinszint ellen, és így elősegíti az erek átjárhatóságát. A Goji esetében azt javaslom, hogy fogyasztás előtt áztassuk be meleg vízbe, vagy forró vízzel öntsük le teának, mert főzve a likopin jobban felszabadul, pontosabban jobban felszívódik a szervezetben.


Keresse meg a kompozíciót

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
A fisetin egy természetes flavonoid, amely egyes gyümölcsökben és zöldségekben, például az eperben, az almában, a kiviben, a paradicsomban és a hagymában található. Ez a vegyület egyre nagyobb érdeklődésre tart számot potenciális egészségügyi előnyei miatt, különösen az öregedés és a sejtműködés támogatása terén.
Hibák a bőrápolásban
Hibák a bőrápolásban
A megfelelő bőrápolás az egészséges és ragyogó megjelenés kulcsa. Mégis sokan követnek el olyan hibákat, amelyek károsíthatják vagy ronthatják a bőrt. Nézzük a leggyakoribb hibákat, amelyeket érdemes elkerülni.
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
A prebiotikumok az egészséges emésztőrendszer fenntartásának egyik legfontosabb tényezői. A probiotikumokkal ellentétben, amelyek közvetlenül élő mikroorganizmusok, a prebiotikumok olyan nem emészthető élelmiszer-összetevők, amelyek a bélben élő hasznos baktériumok táplálékául szolgálnak. Miért olyan fontosak, és hol találhatjuk meg őket?
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
A természetes édesítőszerek egyre népszerűbbek a finomított cukor alternatívájaként. Édes ízt kínálnak, de gyakran alacsonyabb kalóriatartalommal és jobb táplálkozási tulajdonságokkal. Emellett kíméletesebbek lehetnek a szervezetünkhöz és kevésbé terhelik a vércukorszintet. Milyen típusú természetes édesítőszerek léteznek, és mi teszi őket egyedivé?