Glükózszirup
Osztályozás:
Nem a szervezet üzemanyagaként, hanem csak egyszerű édesítőszerként fogyasztjuk. A glükóz egy monoszacharid, amely gyümölcsökben, mézben és feldolgozott élelmiszerekben található. A keményítőtartalmú élelmiszerek glükózláncainak hidrolízisével vagy lebontásával keletkezik. Kalóriaforrás, és nagyon alacsony tápértékkel rendelkezik (1 evőkanálnyi adag 62 kalóriát és 17 gramm szénhidrátot tartalmaz, mindezt cukor formájában).
Kukoricakeményítőből, burgonyából, búzából vagy rizsből készül.Egy kis mennyiséget nyugodtan beiktathatunk egy étkezésbe, de a túl sok belőle súlygyarapodáshoz vezethet.
Kukoricakeményítőből, burgonyából, búzából vagy rizsből készül.Egy kis mennyiséget nyugodtan beiktathatunk egy étkezésbe, de a túl sok belőle súlygyarapodáshoz vezethet.
A sokoldalú édesítőszerként használják, alacsonyabb glikémiás indexszel.
Blog
Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
A fisetin egy természetes flavonoid, amely egyes gyümölcsökben és zöldségekben, például az eperben, az almában, a kiviben, a paradicsomban és a hagymában található. Ez a vegyület egyre nagyobb érdeklődésre tart számot potenciális egészségügyi előnyei miatt, különösen az öregedés és a sejtműködés támogatása terén.
Hibák a bőrápolásban
A megfelelő bőrápolás az egészséges és ragyogó megjelenés kulcsa. Mégis sokan követnek el olyan hibákat, amelyek károsíthatják vagy ronthatják a bőrt. Nézzük a leggyakoribb hibákat, amelyeket érdemes elkerülni.
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
A prebiotikumok az egészséges emésztőrendszer fenntartásának egyik legfontosabb tényezői. A probiotikumokkal ellentétben, amelyek közvetlenül élő mikroorganizmusok, a prebiotikumok olyan nem emészthető élelmiszer-összetevők, amelyek a bélben élő hasznos baktériumok táplálékául szolgálnak. Miért olyan fontosak, és hol találhatjuk meg őket?
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
A természetes édesítőszerek egyre népszerűbbek a finomított cukor alternatívájaként. Édes ízt kínálnak, de gyakran alacsonyabb kalóriatartalommal és jobb táplálkozási tulajdonságokkal. Emellett kíméletesebbek lehetnek a szervezetünkhöz és kevésbé terhelik a vércukorszintet. Milyen típusú természetes édesítőszerek léteznek, és mi teszi őket egyedivé?