Kattintson ide a BrainMarket.cz oldalra

Glükóz rost

Osztályozás:
Ez a rosttípus vízben feloldódva gélszerű masszát képez. Megtalálható az almában, a citrusfélékben, a sárgarépában, a borsóban és az árpában. Segít a vér koleszterin- és glükózszintjének csökkentésében. Enyhíti a gyulladásos bélbetegségeket, a hasmenést és a székrekedést. A rosttartalmú élelmiszerek (különösen a gabonafélék) fokozott fogyasztása csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek és a rák különböző formáinak kockázatát.A kenhető gél segítségével csökkenti a megemésztetlen és fel nem szívódott zsír felszívódását, így segít a testsúly ellenőrzésében. Azok az élelmiszerek, amelyek az ajánlott napi mennyiség legalább 20%-át tartalmazzák, jó rostforrásnak számítanak. Az ajánlott napi élelmi rostadag 30g.

Keresse meg a kompozíciót

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
A fisetin egy természetes flavonoid, amely egyes gyümölcsökben és zöldségekben, például az eperben, az almában, a kiviben, a paradicsomban és a hagymában található. Ez a vegyület egyre nagyobb érdeklődésre tart számot potenciális egészségügyi előnyei miatt, különösen az öregedés és a sejtműködés támogatása terén.
Hibák a bőrápolásban
Hibák a bőrápolásban
A megfelelő bőrápolás az egészséges és ragyogó megjelenés kulcsa. Mégis sokan követnek el olyan hibákat, amelyek károsíthatják vagy ronthatják a bőrt. Nézzük a leggyakoribb hibákat, amelyeket érdemes elkerülni.
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
A prebiotikumok az egészséges emésztőrendszer fenntartásának egyik legfontosabb tényezői. A probiotikumokkal ellentétben, amelyek közvetlenül élő mikroorganizmusok, a prebiotikumok olyan nem emészthető élelmiszer-összetevők, amelyek a bélben élő hasznos baktériumok táplálékául szolgálnak. Miért olyan fontosak, és hol találhatjuk meg őket?
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
A természetes édesítőszerek egyre népszerűbbek a finomított cukor alternatívájaként. Édes ízt kínálnak, de gyakran alacsonyabb kalóriatartalommal és jobb táplálkozási tulajdonságokkal. Emellett kíméletesebbek lehetnek a szervezetünkhöz és kevésbé terhelik a vércukorszintet. Milyen típusú természetes édesítőszerek léteznek, és mi teszi őket egyedivé?