Ghí
Osztályozás:
A ghí szanszkrit kifejezés a tisztított vajra. A ghí évezredek óta része a hagyományos ayurvédikus gyógymódnak, amely a ghít az élet elixírjének tartja, mert erősíti az idegrendszert. Ez elsősorban omega-3 és omega-6 zsírsavtartalmának köszönhető.A ghí legnagyobb előnye, hogy főzés közben nem ég le. Nem keletkeznek mérgező és nehezen emészthető anyagok. A ghí ráadásul nem tartalmaz tejfehérjét, ezért laktózérzékenyek számára is alkalmas.
A ghí többek között A-, D-, E- és K-vitamint tartalmaz, és fenntartja a lúgos környezetet, így megelőzi a gyulladást. A ghí kiváló hidratáló tulajdonságokkal is rendelkezik, ezért külsőleg is használható. És azt is érdemes megemlíteni, hogy a tartósítószer miatt hosszú eltarthatósági idővel rendelkezik. A ghít hűvös és sötét helyen kell tárolni.
A ghí többek között A-, D-, E- és K-vitamint tartalmaz, és fenntartja a lúgos környezetet, így megelőzi a gyulladást. A ghí kiváló hidratáló tulajdonságokkal is rendelkezik, ezért külsőleg is használható. És azt is érdemes megemlíteni, hogy a tartósítószer miatt hosszú eltarthatósági idővel rendelkezik. A ghít hűvös és sötét helyen kell tárolni.
Blog
Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
A fisetin egy természetes flavonoid, amely egyes gyümölcsökben és zöldségekben, például az eperben, az almában, a kiviben, a paradicsomban és a hagymában található. Ez a vegyület egyre nagyobb érdeklődésre tart számot potenciális egészségügyi előnyei miatt, különösen az öregedés és a sejtműködés támogatása terén.
Hibák a bőrápolásban
A megfelelő bőrápolás az egészséges és ragyogó megjelenés kulcsa. Mégis sokan követnek el olyan hibákat, amelyek károsíthatják vagy ronthatják a bőrt. Nézzük a leggyakoribb hibákat, amelyeket érdemes elkerülni.
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
A prebiotikumok az egészséges emésztőrendszer fenntartásának egyik legfontosabb tényezői. A probiotikumokkal ellentétben, amelyek közvetlenül élő mikroorganizmusok, a prebiotikumok olyan nem emészthető élelmiszer-összetevők, amelyek a bélben élő hasznos baktériumok táplálékául szolgálnak. Miért olyan fontosak, és hol találhatjuk meg őket?
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
A természetes édesítőszerek egyre népszerűbbek a finomított cukor alternatívájaként. Édes ízt kínálnak, de gyakran alacsonyabb kalóriatartalommal és jobb táplálkozási tulajdonságokkal. Emellett kíméletesebbek lehetnek a szervezetünkhöz és kevésbé terhelik a vércukorszintet. Milyen típusú természetes édesítőszerek léteznek, és mi teszi őket egyedivé?