Gasztritisz
Osztályozás:
A gasztritisz vagy gyomorhurut akut és krónikus betegségekre osztható. Az akut krónikussá válhat, ami gyomorfekély kialakulásához vezethet, és növeli a gyomorrák kockázatát. Ez egy olyan állapot, amikor a gyomor nyálkahártyája begyullad, és a gyomor nyálkás rétege, amely védi a gyomrot a gyomornedvek hatásától, megszakad. Számos oka van, a leggyakoribbak közé tartozik a túlzott alkoholfogyasztás, a zsíros étrend, a stressz. Gyomorégés, étvágytalanság, emésztési zavarok, hasi fájdalom a tünetek közé tartozik. A gyomorhurutot egészséges életmóddal lehet a legjobban elkerülni. A gyomorhurut típusától függően történik a kezelés is. Diéta, gyógyteák alkalmasak, majd krónikus problémák esetén antibiotikumokat vagyB12-vitamin pótlást alkalmaznak.
Blog
Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
A fisetin egy természetes flavonoid, amely egyes gyümölcsökben és zöldségekben, például az eperben, az almában, a kiviben, a paradicsomban és a hagymában található. Ez a vegyület egyre nagyobb érdeklődésre tart számot potenciális egészségügyi előnyei miatt, különösen az öregedés és a sejtműködés támogatása terén.
Hibák a bőrápolásban
A megfelelő bőrápolás az egészséges és ragyogó megjelenés kulcsa. Mégis sokan követnek el olyan hibákat, amelyek károsíthatják vagy ronthatják a bőrt. Nézzük a leggyakoribb hibákat, amelyeket érdemes elkerülni.
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
A prebiotikumok az egészséges emésztőrendszer fenntartásának egyik legfontosabb tényezői. A probiotikumokkal ellentétben, amelyek közvetlenül élő mikroorganizmusok, a prebiotikumok olyan nem emészthető élelmiszer-összetevők, amelyek a bélben élő hasznos baktériumok táplálékául szolgálnak. Miért olyan fontosak, és hol találhatjuk meg őket?
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
A természetes édesítőszerek egyre népszerűbbek a finomított cukor alternatívájaként. Édes ízt kínálnak, de gyakran alacsonyabb kalóriatartalommal és jobb táplálkozási tulajdonságokkal. Emellett kíméletesebbek lehetnek a szervezetünkhöz és kevésbé terhelik a vércukorszintet. Milyen típusú természetes édesítőszerek léteznek, és mi teszi őket egyedivé?