Galagonya virágvíz
Osztályozás:
Egyéb nevek:
Crataegus Oxyacantha virágvíz
A virágvíz, vagy hidrolátum egy természetes termék, amelyet növények desztillációjával állítanak elő. A virágvizet aromavíznek vagy illóvíznek is nevezik, és nem csak a kozmetikumokban, hanem az aromaterápiában is igen széleskörűen felhasználható, alkalmas ekcéma, égési sérülések, duzzanat, pelenkakiütés vagy allergia kezelésére, de a konyhában a főzésben vagy a sütésben is megtalálja a felhasználását. Ami a kozmetikumokat és a testápolást illeti, a virágvizet használhatjuk fürdéshez, a bőr tisztítására és felfrissítésére, arcmaszkok készítéséhez, krémek, testápolók összetevője. Szájvízként is használható, mivel hozzájárul a fogak és az íny egészségéhez.
A galagonya (Crataegus laevigata) egy tüskés cserje, amely akár 8 méter magasra is megnő. Virágai a fehértől a rózsaszínig terjednek, a termése pedig piros és gömb alakú. A gyümölcsök íze édes és fanyar. A szárított virágokból főzetet készítenek. A bogyók polifenolokat, C- és B-vitamint, tanninokat, glikozidokat, pektineket, karotinokat és flavonoidokat tartalmaznak. A virág flavonoidokat, szaponinokat, tanninokat tartalmaz.
A virág antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik. A virágok főzete javítja a szívműködést, csökkenti a vérnyomást. A bogyókat emésztési problémák kezelésére használják. Szívbetegségek kezelésére használják, szabályozza a vérnyomást, segít megerősíteni az ereket, javítja átjárhatóságukat, segít a vénák gyulladásán. Segít a szívritmuszavarokban, stabilizálja a szívet. Megelőzi a szívrohamot és segít az angina pectoris (mellkasi fájdalommal megnyilvánuló koszorúér-betegség) kezelésében. Mind a virágai, mind a gyümölcsei nyugtatják a pszichét, csökkentik a stresszt és segítenek az álmatlanságban.
A galagonya (Crataegus laevigata) egy tüskés cserje, amely akár 8 méter magasra is megnő. Virágai a fehértől a rózsaszínig terjednek, a termése pedig piros és gömb alakú. A gyümölcsök íze édes és fanyar. A szárított virágokból főzetet készítenek. A bogyók polifenolokat, C- és B-vitamint, tanninokat, glikozidokat, pektineket, karotinokat és flavonoidokat tartalmaznak. A virág flavonoidokat, szaponinokat, tanninokat tartalmaz.
A virág antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik. A virágok főzete javítja a szívműködést, csökkenti a vérnyomást. A bogyókat emésztési problémák kezelésére használják. Szívbetegségek kezelésére használják, szabályozza a vérnyomást, segít megerősíteni az ereket, javítja átjárhatóságukat, segít a vénák gyulladásán. Segít a szívritmuszavarokban, stabilizálja a szívet. Megelőzi a szívrohamot és segít az angina pectoris (mellkasi fájdalommal megnyilvánuló koszorúér-betegség) kezelésében. Mind a virágai, mind a gyümölcsei nyugtatják a pszichét, csökkentik a stresszt és segítenek az álmatlanságban.
Blog
Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
A fisetin egy természetes flavonoid, amely egyes gyümölcsökben és zöldségekben, például az eperben, az almában, a kiviben, a paradicsomban és a hagymában található. Ez a vegyület egyre nagyobb érdeklődésre tart számot potenciális egészségügyi előnyei miatt, különösen az öregedés és a sejtműködés támogatása terén.
Hibák a bőrápolásban
A megfelelő bőrápolás az egészséges és ragyogó megjelenés kulcsa. Mégis sokan követnek el olyan hibákat, amelyek károsíthatják vagy ronthatják a bőrt. Nézzük a leggyakoribb hibákat, amelyeket érdemes elkerülni.
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
A prebiotikumok az egészséges emésztőrendszer fenntartásának egyik legfontosabb tényezői. A probiotikumokkal ellentétben, amelyek közvetlenül élő mikroorganizmusok, a prebiotikumok olyan nem emészthető élelmiszer-összetevők, amelyek a bélben élő hasznos baktériumok táplálékául szolgálnak. Miért olyan fontosak, és hol találhatjuk meg őket?
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
A természetes édesítőszerek egyre népszerűbbek a finomított cukor alternatívájaként. Édes ízt kínálnak, de gyakran alacsonyabb kalóriatartalommal és jobb táplálkozási tulajdonságokkal. Emellett kíméletesebbek lehetnek a szervezetünkhöz és kevésbé terhelik a vércukorszintet. Milyen típusú természetes édesítőszerek léteznek, és mi teszi őket egyedivé?