Fiatal búza
Osztályozás:
Egyéb nevek:
Búzafű
A fiatal búzát a közönséges búza frissen csíráztatott leveleiből készítik. A búzát lé, por formájában árulják. Fontos a mennyiség fokozatos növelése és bőséges folyadékkal való kiegészítése. előnye, hogy gluténmentes, a gluténtartalmú szemek kialakulása előtt feldolgozott. A fehérjét, klorofillt, antioxidánsokat, A-, B-, C-, E-, K-csoportú vitaminokat, ásványi anyagból különösen vasat, magnéziumot és kalciumot tartalmaz. A fiatal búza harcol a szabad gyökök ellen, csökkentheti a koleszterinszintet, segít fenntartani a vércukorszintet, gyulladáscsökkentő és teltségérzetet idéz elő.
A fiatal búza fokozza az olyan tápanyagok felszívódását, mint az elektrolitok, a C-vitamin és az E-vitamin. Ha szeretnénk a krónikus betegségek kockázatát a lehető legkisebbre csökkenteni, a fiatal búza nagy segítség, mert lúgos környezetet tud teremteni a szervezetben. Ennek ellentéte a túlsavasodás vagy savasodás. A túlsavasodás olyan probléma, amely számos betegség kialakulásához vezethet. A fiatal búzában lévő klorofill az, amelyik képes megelőzni az elsavasodást, mert segít egyensúlyba hoznia szervezet pH-ját, és védi a sejteket.
A fiatal búza fokozza az olyan tápanyagok felszívódását, mint az elektrolitok, a C-vitamin és az E-vitamin. Ha szeretnénk a krónikus betegségek kockázatát a lehető legkisebbre csökkenteni, a fiatal búza nagy segítség, mert lúgos környezetet tud teremteni a szervezetben. Ennek ellentéte a túlsavasodás vagy savasodás. A túlsavasodás olyan probléma, amely számos betegség kialakulásához vezethet. A fiatal búzában lévő klorofill az, amelyik képes megelőzni az elsavasodást, mert segít egyensúlyba hoznia szervezet pH-ját, és védi a sejteket.
A fiatal búza emellett terhelt aminosavakkal (a fehérjék építőkövei), valamint az emésztéshez nélkülözhetetlen enzimekkel, és számos vitaminnal és ásványi anyaggal. A fiatal búza por előnye a könnyű felhasználhatósága. A por egyszerűen közvetlenül gyümölcslébe vagy vízbe keverhető, és édes desszertek sütéséhez is felhasználható.
Blog
Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
A fisetin egy természetes flavonoid, amely egyes gyümölcsökben és zöldségekben, például az eperben, az almában, a kiviben, a paradicsomban és a hagymában található. Ez a vegyület egyre nagyobb érdeklődésre tart számot potenciális egészségügyi előnyei miatt, különösen az öregedés és a sejtműködés támogatása terén.
Hibák a bőrápolásban
A megfelelő bőrápolás az egészséges és ragyogó megjelenés kulcsa. Mégis sokan követnek el olyan hibákat, amelyek károsíthatják vagy ronthatják a bőrt. Nézzük a leggyakoribb hibákat, amelyeket érdemes elkerülni.
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
A prebiotikumok az egészséges emésztőrendszer fenntartásának egyik legfontosabb tényezői. A probiotikumokkal ellentétben, amelyek közvetlenül élő mikroorganizmusok, a prebiotikumok olyan nem emészthető élelmiszer-összetevők, amelyek a bélben élő hasznos baktériumok táplálékául szolgálnak. Miért olyan fontosak, és hol találhatjuk meg őket?
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
A természetes édesítőszerek egyre népszerűbbek a finomított cukor alternatívájaként. Édes ízt kínálnak, de gyakran alacsonyabb kalóriatartalommal és jobb táplálkozási tulajdonságokkal. Emellett kíméletesebbek lehetnek a szervezetünkhöz és kevésbé terhelik a vércukorszintet. Milyen típusú természetes édesítőszerek léteznek, és mi teszi őket egyedivé?