Kattintson ide a BrainMarket.cz oldalra

Fekete fokhagyma

Osztályozás:

Egy különleges erjesztési módszerrel kezelik. Az egész erjesztési folyamat hosszú, körülbelül egy hónapig tart. A fokhagymarudakat egy erjesztő dobozba helyezik, ahol magasabb hőmérsékletnek és páratartalomnak vannak kitéve. Az erjesztés magas, ellenőrzött hőmérsékleten és páratartalom mellett zajlik. A folyamat utolsó hetében a fokhagymát lehűtik és megszárítják. A fokhagyma cukrokat és aminosavakat tartalmaz. Az erjedési folyamat során melanoidin keletkezik, amely a fokhagyma fekete színéért felelős sötét anyag. Az erjesztés után a fokhagyma édes ízt és ragacsos, puha állagot kap, és a fokhagymára jellemző fokhagymaszag nagy része eltűnik. Az állaga a fokhagymakocsonyára hasonlít. A fekete fokhagyma íze kevésbé csípős. Majdnem kétszer annyi antioxidánst tartalmaz, mint a nyers fokhagyma.A szerves 5-allycisztein vegyületet tartalmaz, amely egyes szakértők szerint segít megelőzni a rákot és csökkenti a koleszterinszintet. Segít többek között a vércukorszint csökkentésében. A fekete fokhagyma A-, B1-, B2-, B3-, B5-, B6-vitamint és C-vitamint tartalmaz. Az ásványi anyagok közül kalcium, jód, vas, szelén, magnézium, kálium, foszfor, cink, nátrium, mangán, béta-karotin és folsav.

Az ásványi anyagok közül kalcium, jód, vas, szelén, magnézium, kálium, foszfor, cink, nátrium, mangán, béta-karotin és folsav.

Keresse meg a kompozíciót

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
A fisetin egy természetes flavonoid, amely egyes gyümölcsökben és zöldségekben, például az eperben, az almában, a kiviben, a paradicsomban és a hagymában található. Ez a vegyület egyre nagyobb érdeklődésre tart számot potenciális egészségügyi előnyei miatt, különösen az öregedés és a sejtműködés támogatása terén.
Hibák a bőrápolásban
Hibák a bőrápolásban
A megfelelő bőrápolás az egészséges és ragyogó megjelenés kulcsa. Mégis sokan követnek el olyan hibákat, amelyek károsíthatják vagy ronthatják a bőrt. Nézzük a leggyakoribb hibákat, amelyeket érdemes elkerülni.
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
A prebiotikumok az egészséges emésztőrendszer fenntartásának egyik legfontosabb tényezői. A probiotikumokkal ellentétben, amelyek közvetlenül élő mikroorganizmusok, a prebiotikumok olyan nem emészthető élelmiszer-összetevők, amelyek a bélben élő hasznos baktériumok táplálékául szolgálnak. Miért olyan fontosak, és hol találhatjuk meg őket?
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
A természetes édesítőszerek egyre népszerűbbek a finomított cukor alternatívájaként. Édes ízt kínálnak, de gyakran alacsonyabb kalóriatartalommal és jobb táplálkozási tulajdonságokkal. Emellett kíméletesebbek lehetnek a szervezetünkhöz és kevésbé terhelik a vércukorszintet. Milyen típusú természetes édesítőszerek léteznek, és mi teszi őket egyedivé?