Európai olajfa
Az olívabogyó számos vitamin és ásványi anyag, különösen E-vitamin, kalcium, vas, magnézium, jód, foszfor, nátrium és réz gazdag forrása. 11-15% zsírt tartalmaznak, amelynek 74%-a olajsav, egyfajta egyszeresen telítetlen zsírsav. Az olívaolaj fő összetevőjének, az olajsavnak számos egészségügyi előnye van. Gyulladáscsökkentő hatású, csökkenti a szívbetegségek kockázatát, és hozzájárul a rák megelőzéséhez is.
Az olajbogyóban található igen magas E-vitamin és más erős antioxidánsok csökkentik a krónikus betegségek, köztük a szív- és érrendszeri betegségek és a rák kockázatát. Támogatják a szív egészségét, segítenek megvédeni a csontritkulástól és csökkentik a vérnyomást. Az olajbogyó emellett erősíti az immunrendszert és elősegíti az energiaellátást.
Az olajbogyó hozzájárul a bőr és a haj egészségéhez. Az olívaolaj rendszeres használata a bőrön növeli a bőr rugalmasságát, csökkenti a ráncokat és a sötét foltokat, és fiatalos megjelenést kölcsönöz a bőrnek. Az olívaolaj tele van A- és E-vitaminnal, így nagyszerű hidratáló, amely csökkenti a bőr szárazságát és kiszáradását. Emellett segít fenntartani a faggyú egyensúlyát, így a bőr egészséges marad, és védi a nap károsodásától. Az olívaolaj nyugtató hatással rendelkezik. Segít csökkenteni a viszketést és alkalmas a kiütések kezelésére. Antibakteriális tulajdonságainak köszönhetően segít a bőrallergiákon is. Az olívaolaj táplálja a hajat, javítja annak szerkezetét, nedvességet, puhaságot és egészséges megjelenést biztosít. Emellett kezelheti a korpásodást és más, fejbőrrel kapcsolatos problémákat.