Kattintson ide a BrainMarket.cz oldalra

Epigallokatechin-gallát

Osztályozás:
Egyéb nevek:
EGCG

Az epigallokatechin-gallát (EGCG) egy katechinnek nevezett növényi összetevő, amely a zöld teában található. Az egészségügyi előnyök nagy részét éppen az EGCG-nek tulajdonítják. A kiegészítés kivonat formájában létezik.

EGCG megtalálható a zöld és fehér teában, az áfonyában, eperben, szederben, kiviben és diófélékben (mogyoró, pekándió, pisztácia).

Az EGCG antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatású


Támogatja a szív- és érrendszer egészségét, csökkenti a vérnyomást és az érelmeszesedés (eltömődött artériák) kockázatát. Emellett csökkenti az LDL (rossz koleszterin) szintjét és növeli a HDL (jó koleszterin) szintjét. Segít csökkenteni a testben lévő zsírt, a következő mechanizmusokon keresztül: magasabb anyagcsere, nagyobb zsírégetés, csökkentett zsírraktározás. Megelőzőleg hat a degeneratív agyi betegségekkel szemben. Jótékonyan hat a gyulladásos ízületi betegségben (artritisz) szenvedőkre, mivel gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik és képes csökkenteni a gyulladásos prosztaglandin mennyiségét. Segít szabályozni a vércukorszintet.


Keresse meg a kompozíciót

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
A fisetin egy természetes flavonoid, amely egyes gyümölcsökben és zöldségekben, például az eperben, az almában, a kiviben, a paradicsomban és a hagymában található. Ez a vegyület egyre nagyobb érdeklődésre tart számot potenciális egészségügyi előnyei miatt, különösen az öregedés és a sejtműködés támogatása terén.
Hibák a bőrápolásban
Hibák a bőrápolásban
A megfelelő bőrápolás az egészséges és ragyogó megjelenés kulcsa. Mégis sokan követnek el olyan hibákat, amelyek károsíthatják vagy ronthatják a bőrt. Nézzük a leggyakoribb hibákat, amelyeket érdemes elkerülni.
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
A prebiotikumok az egészséges emésztőrendszer fenntartásának egyik legfontosabb tényezői. A probiotikumokkal ellentétben, amelyek közvetlenül élő mikroorganizmusok, a prebiotikumok olyan nem emészthető élelmiszer-összetevők, amelyek a bélben élő hasznos baktériumok táplálékául szolgálnak. Miért olyan fontosak, és hol találhatjuk meg őket?
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
A természetes édesítőszerek egyre népszerűbbek a finomított cukor alternatívájaként. Édes ízt kínálnak, de gyakran alacsonyabb kalóriatartalommal és jobb táplálkozási tulajdonságokkal. Emellett kíméletesebbek lehetnek a szervezetünkhöz és kevésbé terhelik a vércukorszintet. Milyen típusú természetes édesítőszerek léteznek, és mi teszi őket egyedivé?