Kattintson ide a BrainMarket.cz oldalra

Enzimek

Osztályozás:
Az enzimek olyan fehérjealapú anyagok, amelyek segítenek felgyorsítani az anyagcserét és a kémiai reakciókat a szervezetben. A szervezetünk természetes módon termeli őket, de megtalálhatók az élelmiszerekben és a különböző étrend-kiegészítőkben is. Annak ellenére, hogy a szervezetünk termeli őket, sokunknál hiányt tapasztalhatunk, ezért szükségünk van a pótlásukra.

Szervezetünkben számos enzim található, de mindegyiknek csak egy-egy funkciója van. Például a laktáz lebontja a laktózt, a lipáz a zsírokat zsírsavakká bontja stb.

Más enzimek:

  • metabolikus - felelősek a sejtek reakcióinak felgyorsításáért az energiatermelés érdekében

  • élelmiszer -. További feldolgozás nélkül az élelmiszerekből származik

  • emésztő - a gyomor-bélrendszer mentén található, mivel részt vesznek a szervezetben az emésztésben

    • fontos szerepet játszanak a táplálék tápanyagokra és hulladékokra való bontásában

    Az emésztőszervek például a lépben, a hasnyálmirigyben, a gyomorban vagy a bélben találhatók.

Az enzimek egyik legfontosabb szerepe az emésztés elősegítése. Az enzimekkel kapcsolatos problémák (kis vagy nagy mennyiségben) különböző és örökletes egészségügyi problémákat okozhatnak. Ilyen örökletes például a Fabry-kór vagy a Krabbe-kór. Az enzimek egyensúlyhiányával kapcsolatos egyéb egészségügyi problémák közé tartozik a Crohn-kór vagy a Laktóz-intolerancia.

A hiányosságok tünetei: rossz emésztés, puffadás, gyomorégés, székrekedés, gyomorrontás, fejfájás, fáradtság.

Keresse meg a kompozíciót

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
A fisetin egy természetes flavonoid, amely egyes gyümölcsökben és zöldségekben, például az eperben, az almában, a kiviben, a paradicsomban és a hagymában található. Ez a vegyület egyre nagyobb érdeklődésre tart számot potenciális egészségügyi előnyei miatt, különösen az öregedés és a sejtműködés támogatása terén.
Hibák a bőrápolásban
Hibák a bőrápolásban
A megfelelő bőrápolás az egészséges és ragyogó megjelenés kulcsa. Mégis sokan követnek el olyan hibákat, amelyek károsíthatják vagy ronthatják a bőrt. Nézzük a leggyakoribb hibákat, amelyeket érdemes elkerülni.
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
A prebiotikumok az egészséges emésztőrendszer fenntartásának egyik legfontosabb tényezői. A probiotikumokkal ellentétben, amelyek közvetlenül élő mikroorganizmusok, a prebiotikumok olyan nem emészthető élelmiszer-összetevők, amelyek a bélben élő hasznos baktériumok táplálékául szolgálnak. Miért olyan fontosak, és hol találhatjuk meg őket?
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
A természetes édesítőszerek egyre népszerűbbek a finomított cukor alternatívájaként. Édes ízt kínálnak, de gyakran alacsonyabb kalóriatartalommal és jobb táplálkozási tulajdonságokkal. Emellett kíméletesebbek lehetnek a szervezetünkhöz és kevésbé terhelik a vércukorszintet. Milyen típusú természetes édesítőszerek léteznek, és mi teszi őket egyedivé?