Diófa
A dió a királyi diófa gyümölcse, amely tápanyagokban gazdag. Nagyszerű kiegészítője a fogyókúrának és egészséges zsírokkal való ellátásnak. Bár ezt a diót már nagyon régóta fogyasztják, egészségügyi előnyeit csak később fedezték fel. Előnye, hogy a diót nem nehéz termeszteni, és ősszel betakarított termését sötét helyen tároljuk. A dió egészséges zsírokat tartalmaz: egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírokat, omega.-3 zsírsavakat, fehérjét, szénhidrátokat, vasat, nátriumot, mangánt, rezet, magnéziumot, foszfort, B6-, E-vitamint. A dió hatása kivételes a szervezet számára, mert antioxidánsként hat, elősegíti a szív- és érrendszeri egészséget: csökkenti a koleszterin- és trigliceridszintet, csökkenti az epehólyagbetegség kockázatát, elősegíti a csontok egészségét, csökkenti a stroke kockázatát, és elősegíti az egészséges baktériumok kialakulását a bélben.