Kattintson ide a BrainMarket.cz oldalra

Diófa

Osztályozás:
Egyéb nevek:
Királyi dió, Juglans regia

A dió a királyi diófa gyümölcse, amely tápanyagokban gazdag. Nagyszerű kiegészítője a fogyókúrának és egészséges zsírokkal való ellátásnak. Bár ezt a diót már nagyon régóta fogyasztják, egészségügyi előnyeit csak később fedezték fel. Előnye, hogy a diót nem nehéz termeszteni, és ősszel betakarított termését sötét helyen tároljuk. A dió egészséges zsírokat tartalmaz: egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírokat, omega.-3 zsírsavakat, fehérjét, szénhidrátokat, vasat, nátriumot, mangánt, rezet, magnéziumot, foszfort, B6-, E-vitamint. A dió hatása kivételes a szervezet számára, mert antioxidánsként hat, elősegíti a szív- és érrendszeri egészséget: csökkenti a koleszterin- és trigliceridszintet, csökkenti az epehólyagbetegség kockázatát, elősegíti a csontok egészségét, csökkenti a stroke kockázatát, és elősegíti az egészséges baktériumok kialakulását a bélben.

Keresse meg a kompozíciót

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
A fisetin egy természetes flavonoid, amely egyes gyümölcsökben és zöldségekben, például az eperben, az almában, a kiviben, a paradicsomban és a hagymában található. Ez a vegyület egyre nagyobb érdeklődésre tart számot potenciális egészségügyi előnyei miatt, különösen az öregedés és a sejtműködés támogatása terén.
Hibák a bőrápolásban
Hibák a bőrápolásban
A megfelelő bőrápolás az egészséges és ragyogó megjelenés kulcsa. Mégis sokan követnek el olyan hibákat, amelyek károsíthatják vagy ronthatják a bőrt. Nézzük a leggyakoribb hibákat, amelyeket érdemes elkerülni.
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
A prebiotikumok az egészséges emésztőrendszer fenntartásának egyik legfontosabb tényezői. A probiotikumokkal ellentétben, amelyek közvetlenül élő mikroorganizmusok, a prebiotikumok olyan nem emészthető élelmiszer-összetevők, amelyek a bélben élő hasznos baktériumok táplálékául szolgálnak. Miért olyan fontosak, és hol találhatjuk meg őket?
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
A természetes édesítőszerek egyre népszerűbbek a finomított cukor alternatívájaként. Édes ízt kínálnak, de gyakran alacsonyabb kalóriatartalommal és jobb táplálkozási tulajdonságokkal. Emellett kíméletesebbek lehetnek a szervezetünkhöz és kevésbé terhelik a vércukorszintet. Milyen típusú természetes édesítőszerek léteznek, és mi teszi őket egyedivé?