Csipkebogyó gyümölcs por
A csipkebogyó termése a virágaiból fejlődik ki, színe a narancssárgától a lilás-fekete színig terjed. A gyümölcsöket ősszel szüretelik. A por nyersen, természetes gyógyszerként fogyasztható. A csipkebogyót először megszárítják, majd összetörik, finom porrá őrlik. TartalmazC- és E-vitamint, béta-karotint és likopint. Ez a por antioxidáns, gyulladáscsökkentő hatású, erősíti az immunrendszert, kezeli az ízületi gyulladást, gyógyítja a hátfájást, elősegíti a bélrendszer egészségét, gyógyítja a hasmenéses székrekedést és kezeli a húgyúti fertőzést.A mellékhatások közé tartozik a hányinger, hasmenés,székrekedés, gyomorégés, fáradtság és fejfájás. Ellenjavallt mélyvénás trombózis, tüdőembólia, vérhígítók esetén és nem alkalmas terhes, szoptató nők és gyermekek számára.