Kattintson ide a BrainMarket.cz oldalra

Csipkebogyó gyümölcs por

Osztályozás:

A csipkebogyó termése a virágaiból fejlődik ki, színe a narancssárgától a lilás-fekete színig terjed. A gyümölcsöket ősszel szüretelik. A por nyersen, természetes gyógyszerként fogyasztható. A csipkebogyót először megszárítják, majd összetörik, finom porrá őrlik. TartalmazC- és E-vitamint, béta-karotint és likopint. Ez a por antioxidáns, gyulladáscsökkentő hatású, erősíti az immunrendszert, kezeli az ízületi gyulladást, gyógyítja a hátfájást, elősegíti a bélrendszer egészségét, gyógyítja a hasmenéses székrekedést és kezeli a húgyúti fertőzést.A mellékhatások közé tartozik a hányinger, hasmenés,székrekedés, gyomorégés, fáradtság és fejfájás. Ellenjavallt mélyvénás trombózis, tüdőembólia, vérhígítók esetén és nem alkalmas terhes, szoptató nők és gyermekek számára.

Keresse meg a kompozíciót

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
A fisetin egy természetes flavonoid, amely egyes gyümölcsökben és zöldségekben, például az eperben, az almában, a kiviben, a paradicsomban és a hagymában található. Ez a vegyület egyre nagyobb érdeklődésre tart számot potenciális egészségügyi előnyei miatt, különösen az öregedés és a sejtműködés támogatása terén.
Hibák a bőrápolásban
Hibák a bőrápolásban
A megfelelő bőrápolás az egészséges és ragyogó megjelenés kulcsa. Mégis sokan követnek el olyan hibákat, amelyek károsíthatják vagy ronthatják a bőrt. Nézzük a leggyakoribb hibákat, amelyeket érdemes elkerülni.
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
A prebiotikumok az egészséges emésztőrendszer fenntartásának egyik legfontosabb tényezői. A probiotikumokkal ellentétben, amelyek közvetlenül élő mikroorganizmusok, a prebiotikumok olyan nem emészthető élelmiszer-összetevők, amelyek a bélben élő hasznos baktériumok táplálékául szolgálnak. Miért olyan fontosak, és hol találhatjuk meg őket?
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
A természetes édesítőszerek egyre népszerűbbek a finomított cukor alternatívájaként. Édes ízt kínálnak, de gyakran alacsonyabb kalóriatartalommal és jobb táplálkozási tulajdonságokkal. Emellett kíméletesebbek lehetnek a szervezetünkhöz és kevésbé terhelik a vércukorszintet. Milyen típusú természetes édesítőszerek léteznek, és mi teszi őket egyedivé?