Kattintson ide a BrainMarket.cz oldalra

Citrullin-malát

Osztályozás:
Egyéb nevek:
Citrullin-malát, L-citrullin
A citrullin egy olyan aminosav, amely a szervezetben természetes módon termelődik, és számos fontos szerepet tölt be a szervezetben. A citrullin-malát a citrullin aminosav és egy másik vegyület, a malát, az almasav észterének kombinációja. A malát a trikarbonsavak egyik összetevője, amely a tejsavtermelés csökkentésével fokozza az aerob anyagcserét. Citrullin-malát étrend-kiegészítőket elsősorban sportolók.


Elősorban az értágulat, azaz az artériák és vénák tágulásának fokozására használják, ami alacsonyabb vérnyomással és nagyobb véráramlással jár. Az L-citrullint a szervezet egy L-arginin nevű aminosavvá, valamint a nitrogén-oxid nevű kémiai anyaggá alakítja át. A citrullin a fehérjeszintézis serkentésével és az aminosavak lebomlásának csökkentésével képes pozitív hatásokat kifejteni. Ezenkívül növeli az izmok oxigéntartalmát, javítja az edzés teljesítményét, csökkenti az izomfáradtságot. Növeli az ATP regenerálódását.


Keresse meg a kompozíciót

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z