Kattintson ide a BrainMarket.cz oldalra

Citromfa

Osztályozás:
Egyéb nevek:
Citrus medica limonum, citrom
A citromfa a Ruthaceae családba tartozó, akár 7 méter magasra is megnövő örökzöld fa. Délkelet-Ázsiában őshonos, ahol fokozatosan elterjedt a szubtrópusi övezetben. A citromfa termése valamivel nagyobb, mint egy lime, és illatos illóolajokat, nagy mennyiségű C-vitamint, A-provitamint, valamint ásványi anyagokat, például káliumot, kalciumot, magnéziumot és vasat tartalmaz. A citromot gyomorpanaszok és étvágytalanság kezelésére használják. Csökkenti a vér koleszterinszintjét és tisztítja a véráramot. Gyulladáscsökkentő, méregtelenítő és antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik. A citromfa fája nagyon kemény, ezért a faragáshoz feldolgozzák. A citromnak a szépségápolási termékekben is helye van, mivel csökkenti a pigmentfoltokat, jót tesz a pattanásokra hajlamos, zsíros bőrnek, megelőzi a korpásodást és erősíti a hajszálakat..

Keresse meg a kompozíciót

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
A fisetin egy természetes flavonoid, amely egyes gyümölcsökben és zöldségekben, például az eperben, az almában, a kiviben, a paradicsomban és a hagymában található. Ez a vegyület egyre nagyobb érdeklődésre tart számot potenciális egészségügyi előnyei miatt, különösen az öregedés és a sejtműködés támogatása terén.
Hibák a bőrápolásban
Hibák a bőrápolásban
A megfelelő bőrápolás az egészséges és ragyogó megjelenés kulcsa. Mégis sokan követnek el olyan hibákat, amelyek károsíthatják vagy ronthatják a bőrt. Nézzük a leggyakoribb hibákat, amelyeket érdemes elkerülni.
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
A prebiotikumok az egészséges emésztőrendszer fenntartásának egyik legfontosabb tényezői. A probiotikumokkal ellentétben, amelyek közvetlenül élő mikroorganizmusok, a prebiotikumok olyan nem emészthető élelmiszer-összetevők, amelyek a bélben élő hasznos baktériumok táplálékául szolgálnak. Miért olyan fontosak, és hol találhatjuk meg őket?
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
A természetes édesítőszerek egyre népszerűbbek a finomított cukor alternatívájaként. Édes ízt kínálnak, de gyakran alacsonyabb kalóriatartalommal és jobb táplálkozási tulajdonságokkal. Emellett kíméletesebbek lehetnek a szervezetünkhöz és kevésbé terhelik a vércukorszintet. Milyen típusú természetes édesítőszerek léteznek, és mi teszi őket egyedivé?