Kattintson ide a BrainMarket.cz oldalra

Citromfű olaj

Osztályozás:
Egyéb nevek:
Cymbopogon Citratus levélolaj, Citromfűolaj, Citromfűolaj
A citromfű egy Indiában őshonos trópusi fűszernövény, amelyet fűszerként és a gyógynövénygyógyászatban is használnak. A citromfű részei és olaja hatásos a keringési problémák, viselkedési zavarok, fejfájás, fertőzések, idegrendszeri zavarok és menstruációs rendellenességek kezelésében. A lázat is képes csökkenteni. Fekete borsolajjal kombinálva a hatása még kifejezettebb.

A levelekből kivont citromfű illóolaj friss citrusillatú, bár semmi köze a citrusfélék családjához. Ez az olaj serkentő, relaxáló és nyugtató hatású. Gyakran megtalálható szappanokban és más kozmetikai termékekben, amelyeknek jótékony hatásai mellett csodálatos illatot kölcsönöz.


A citromfűolajnak számos egészségügyi előnye van. Az antibakteriális és gombaellenes tulajdonságokkal rendelkezik. Természetes sebgyógyítóként használják, és segít megelőzni a fertőzéseket, beleértve a bőrfertőzéseket, a tüdőgyulladást, a vérfertőzéseket és a súlyos bélfertőzéseket. Erőteljes antioxidáns tulajdonságokkal is rendelkezik, segít a szervezetnek a sejteket károsító szabad gyökök elleni küzdelemben. A citromfű citrált tartalmaz, egy gyulladáscsökkentő vegyületet, amely hatékonyan segít megelőzni a gyulladást. A krónikus gyulladás számos egészségügyi problémát okoz, többek között ízületi gyulladást, szív- és érrendszeri betegségeket, sőt rákot is.


Az olajat emésztési problémák és magas vérnyomás kezelésére használják. Segít enyhíteni a stressz szorongást és a depressziót, és elősegíti a jó alvást. Segíthet a fájdalom enyhítésében, mivel csökkenti a gyulladást. természetes fájdalomcsillapítóként hat, különösen ajánlott fejfájás és migrén esetén, és segít az izomfájdalmak enyhítésében is. Tradicionálisan használják a magas koleszterinszint és a szívbetegségek kezelésére, valamint a vércukorszint szabályozására. A citromfüvet természetes gyógyszerként is használják számos emésztési probléma esetén, a gyomorfájdalomtól a gyomorfekélyig. Enyhíti a hányingert, és gyakori összetevője a gyógyteáknak és a hányinger elleni étrend-kiegészítőknek, valamint enyhítheti a hasmenést is. növeli az energiát és természetes rovarriasztóként is működik.


A bőrre is nagyon jótékony hatással van. csökkenti a faggyútermelést és megszabadítja a bőrt a zsírosodástól és a csillogástól. Az antibakteriális és gyulladáscsökkentő tulajdonságainak köszönhetően sikeresen segít megelőzni a pattanásokat. Küzd a bőr öregedése ellen és nagyszerű tisztító hatással rendelkezik, gyengéden tisztítja a bőrt, eltávolítja az összes szennyeződést, puhává és üdévé teszi azt.
.

Keresse meg a kompozíciót

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
A fisetin egy természetes flavonoid, amely egyes gyümölcsökben és zöldségekben, például az eperben, az almában, a kiviben, a paradicsomban és a hagymában található. Ez a vegyület egyre nagyobb érdeklődésre tart számot potenciális egészségügyi előnyei miatt, különösen az öregedés és a sejtműködés támogatása terén.
Hibák a bőrápolásban
Hibák a bőrápolásban
A megfelelő bőrápolás az egészséges és ragyogó megjelenés kulcsa. Mégis sokan követnek el olyan hibákat, amelyek károsíthatják vagy ronthatják a bőrt. Nézzük a leggyakoribb hibákat, amelyeket érdemes elkerülni.
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
A prebiotikumok az egészséges emésztőrendszer fenntartásának egyik legfontosabb tényezői. A probiotikumokkal ellentétben, amelyek közvetlenül élő mikroorganizmusok, a prebiotikumok olyan nem emészthető élelmiszer-összetevők, amelyek a bélben élő hasznos baktériumok táplálékául szolgálnak. Miért olyan fontosak, és hol találhatjuk meg őket?
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
A természetes édesítőszerek egyre népszerűbbek a finomított cukor alternatívájaként. Édes ízt kínálnak, de gyakran alacsonyabb kalóriatartalommal és jobb táplálkozási tulajdonságokkal. Emellett kíméletesebbek lehetnek a szervezetünkhöz és kevésbé terhelik a vércukorszintet. Milyen típusú természetes édesítőszerek léteznek, és mi teszi őket egyedivé?