Cink-karnozin
Osztályozás:
Egyéb nevek:
Cink-karnozin, cink-L-karnozin
A cink-karnozin a cink és az L-karnozin kelátos vegyülete. Tartalma 23% cinket és 77% L-karnozint tartalmaz. Serkenti a nyálkatermelést és fenntartja a gyomornyálkahártya gátjának integritását - növeli a gyomornyálkahártya védekezőképességét. Segít a gyomorfekély kezelésében, mert nem szívódik fel azonnal, hanem a gyomorban marad a fekélyes sebeken, ahol az anyag felszabadul és a fekély gyógyul. A fekélyek elleni hatása nagyobb, mint a cink hagyományos formáinak, amelyek gyorsan felszívódnak. Antioxidáns, gyulladáscsökkentő hatása növeli a stabilitást - megelőzve az emésztőrendszeri rák kialakulását.
A cink-karnozin gátolja a Helicobacter pyroli baktériumot, amely gyomorhurutot okoz. Ez utóbbi akut hasi fájdalommal, gyomorfájással és hányingerrel jelentkezik. Enyhíti a diszpepszia tüneteit, amelyek rossz emésztéssel járnak.
A felnőttek számára ajánlott napi adag 15 mg/nap.
Japánban engedélyezett gyógyszer a gyomorfekély kezelésére, Kanadában természetes egészségügyi termék, Ausztráliában pedig kiegészítő gyógyszerként alkalmazzák.
A karnozin-cinket szájöblítésre is használják a fej- és nyaki rák kezelésére. Kemoterápia vagy sugárterápia után a betegek számára fájdalmas az étkezés, mert az emésztőrendszer nyálkahártyájának gyulladása és fekélyesedése miatt. Az öblítés enyhítette ezt a kellemetlenséget, így a betegeknek nem kellett sok gyógyszert szedniük, és több ételt fogyaszthattak.
1. A Polaprezinc megelőzi a fej- és nyaki rákos betegeknél a radiokemoterápiával járó szájnyálkahártya-gyulladást. Wiley online könyvtár [online]. Gifu: Wiley online könyvtár, 2010 [idézve 2020-03-30]. Elérhető: https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/ijc.25200
A cink-karnozin gátolja a Helicobacter pyroli baktériumot, amely gyomorhurutot okoz. Ez utóbbi akut hasi fájdalommal, gyomorfájással és hányingerrel jelentkezik. Enyhíti a diszpepszia tüneteit, amelyek rossz emésztéssel járnak.
A felnőttek számára ajánlott napi adag 15 mg/nap.
Japánban engedélyezett gyógyszer a gyomorfekély kezelésére, Kanadában természetes egészségügyi termék, Ausztráliában pedig kiegészítő gyógyszerként alkalmazzák.
A karnozin-cinket szájöblítésre is használják a fej- és nyaki rák kezelésére. Kemoterápia vagy sugárterápia után a betegek számára fájdalmas az étkezés, mert az emésztőrendszer nyálkahártyájának gyulladása és fekélyesedése miatt. Az öblítés enyhítette ezt a kellemetlenséget, így a betegeknek nem kellett sok gyógyszert szedniük, és több ételt fogyaszthattak.
1. A Polaprezinc megelőzi a fej- és nyaki rákos betegeknél a radiokemoterápiával járó szájnyálkahártya-gyulladást. Wiley online könyvtár [online]. Gifu: Wiley online könyvtár, 2010 [idézve 2020-03-30]. Elérhető: https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/ijc.25200
Blog
Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
A fisetin egy természetes flavonoid, amely egyes gyümölcsökben és zöldségekben, például az eperben, az almában, a kiviben, a paradicsomban és a hagymában található. Ez a vegyület egyre nagyobb érdeklődésre tart számot potenciális egészségügyi előnyei miatt, különösen az öregedés és a sejtműködés támogatása terén.
Hibák a bőrápolásban
A megfelelő bőrápolás az egészséges és ragyogó megjelenés kulcsa. Mégis sokan követnek el olyan hibákat, amelyek károsíthatják vagy ronthatják a bőrt. Nézzük a leggyakoribb hibákat, amelyeket érdemes elkerülni.
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
A prebiotikumok az egészséges emésztőrendszer fenntartásának egyik legfontosabb tényezői. A probiotikumokkal ellentétben, amelyek közvetlenül élő mikroorganizmusok, a prebiotikumok olyan nem emészthető élelmiszer-összetevők, amelyek a bélben élő hasznos baktériumok táplálékául szolgálnak. Miért olyan fontosak, és hol találhatjuk meg őket?
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
A természetes édesítőszerek egyre népszerűbbek a finomított cukor alternatívájaként. Édes ízt kínálnak, de gyakran alacsonyabb kalóriatartalommal és jobb táplálkozási tulajdonságokkal. Emellett kíméletesebbek lehetnek a szervezetünkhöz és kevésbé terhelik a vércukorszintet. Milyen típusú természetes édesítőszerek léteznek, és mi teszi őket egyedivé?