Cink-glükonát
Osztályozás:
Egyéb nevek:
Zincum gluconicum, cink-glükonát
A cink-glükonát egy szerves vegyület, a glükonsav cinksója. Glükóz gombákkal vagy baktériumokkal történő erjesztésével állítják elő. A vegyület cinktartalma körülbelül 14%. Magas biohasznosíthatósággal rendelkezik - a szervezet nagymértékben hasznosítja. Jól oldódik, ezért gyorsan felszívódik a véráramba.
Táplálékkiegészítőként és homeopátiás gyógyszerként is használják. A megfázás elleni gyógyszerek alkotóeleme.
Tudományos kutatásokban cink-glükonátot adtak 2-es típusú cukorbetegségben szenvedő betegeknek vagy cukorbeteg terhes nőknek. Csökkentette a vércukorszintet és növelte az inzulinszintet. Adták már csökkent ízlelési képességű embereknek is.1
Hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, a tápanyag-, a zsírsav- és az A-vitamin-anyagcseréhez. Fenntartja a csontok, haj, köröm, bőr normál állapotát. Fenntartja a vér tesztoszteronszintjét és védi a sejteket az oxidatív stressztől.
A javasolt napi adag 70-84 mg/nap.
Táplálékkiegészítőként és homeopátiás gyógyszerként is használják. A megfázás elleni gyógyszerek alkotóeleme.
Tudományos kutatásokban cink-glükonátot adtak 2-es típusú cukorbetegségben szenvedő betegeknek vagy cukorbeteg terhes nőknek. Csökkentette a vércukorszintet és növelte az inzulinszintet. Adták már csökkent ízlelési képességű embereknek is.1
Hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, a tápanyag-, a zsírsav- és az A-vitamin-anyagcseréhez. Fenntartja a csontok, haj, köröm, bőr normál állapotát. Fenntartja a vér tesztoszteronszintjét és védi a sejteket az oxidatív stressztől.
A javasolt napi adag 70-84 mg/nap.
1. Cink. WebMD [online]. Atlanta: webMD, 2018 [idézve 2020-03-30]. Elérhető: https://www.webmd.com/vitamins/ai/ingredientmono-982/zinc
.
Blog
Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
A fisetin egy természetes flavonoid, amely egyes gyümölcsökben és zöldségekben, például az eperben, az almában, a kiviben, a paradicsomban és a hagymában található. Ez a vegyület egyre nagyobb érdeklődésre tart számot potenciális egészségügyi előnyei miatt, különösen az öregedés és a sejtműködés támogatása terén.
Hibák a bőrápolásban
A megfelelő bőrápolás az egészséges és ragyogó megjelenés kulcsa. Mégis sokan követnek el olyan hibákat, amelyek károsíthatják vagy ronthatják a bőrt. Nézzük a leggyakoribb hibákat, amelyeket érdemes elkerülni.
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
A prebiotikumok az egészséges emésztőrendszer fenntartásának egyik legfontosabb tényezői. A probiotikumokkal ellentétben, amelyek közvetlenül élő mikroorganizmusok, a prebiotikumok olyan nem emészthető élelmiszer-összetevők, amelyek a bélben élő hasznos baktériumok táplálékául szolgálnak. Miért olyan fontosak, és hol találhatjuk meg őket?
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
A természetes édesítőszerek egyre népszerűbbek a finomított cukor alternatívájaként. Édes ízt kínálnak, de gyakran alacsonyabb kalóriatartalommal és jobb táplálkozási tulajdonságokkal. Emellett kíméletesebbek lehetnek a szervezetünkhöz és kevésbé terhelik a vércukorszintet. Milyen típusú természetes édesítőszerek léteznek, és mi teszi őket egyedivé?