Kattintson ide a BrainMarket.cz oldalra

Cink

Osztályozás:
A cink alapvető fontosságú nyomelem. Az emberi szervezetben cink az izmokban, a csontokban, a májban, az emlőmirigyben, a szemekben, a prosztatában és a herékben található. Az cink kis mennyiségben szükséges a szervezet számára a felesleg elraktározásához, ezért fontos a cink rendszeres pótlása az étrendben vagy étrend-kiegészítők formájában.Cinket folyamatosan kell pótolni az étrendben, nem ajánlott hirtelen nagy mennyiségben bevenni, mert gyomor- és fejfájást, hányingert, hasmenést okozhat.
A cink megtalálható a vörös húsokban, halakban, tenger gyümölcseiben, babban, diófélékben, gabonafélékben és tejtermékekben.

Ez egy ásványi anyag, amely nagyon fontos az emberi szervezet számára, mivel számos funkcióban vesz részt az emberi szervezetben, és segít engedélyezi több száz enzim aktiválását. Részt vesz az immunrendszerben, és befolyásolja a szénhidrát- és fehérje-anyagcserét.


A cinkhiány rövidlátást, étvágytalanságot, hasmenést és hányingert, csökkent immunitást, csökkent libidót, rossz szaporítószervi működést, hajhullás, köröm- és bőrkárosodás (akne, ekcéma), lassú sebgyógyulás, lassíthatja a szülés előrehaladását.

A cink ajánlott bevitele:
1-8 év: 3-5 mmg
9-13 év: 8 mmg
14 év felett:
Férfiak: 11 mmg
Nők: 8 mmg (kivéve 14-18 év: 9 mmg)
Várandós és szoptatós nők: 11-13 mmg.

A cinknek azonban nem minden formája szívódik fel jól. A cink bisglicinát a legjobban felszívódó. Felszívódása 60-70% között van, szemben az ásványi anyag szervetlen formáival, amelyeknek körülbelül 10%-a jut be a szervezetbe, a többit pedig a szervezet haszon nélkül kiválasztja. Emellett, mint más kelátozott ásványi anyagok, nem irritálja a gyomrot. Mindez annak köszönhető, hogy a cinket úgynevezett kelátképző anyagokkal egészítik ki. Ezek olyan vegyületek, amelyek fémionokhoz (például a cinkhez) kötődve stabil, vízben oldódó terméket képeznek, amely könnyen felszívódik a szervezetben. A kelátképző cink kétértékű cinkionokból áll, amelyek két glicinmolekulához kötődnek.




A cink bisglicinát tehát az ideális forma a cinkhiány kezelésében. A cinknek ez a kelátos formája nemcsak a szervezet számára jól hasznosítható, hanem barát az emésztőrendszer számára is, ahol más hasznosítható formákkal szemben nem okoz éhgyomorrontást, ami a gyomor alacsony HCL-szintjével függ össze. Az alacsony sósavszint a lakosság többségét érinti, és ezt a készítmény kialakításakor figyelembe vettük."
A cink bisglicinát emellett az egyetlen olyan cinkforma, amelynek felszívódását kevésbé befolyásolja a táplálékban található fitátok jelenléte. A fitátok a gabonafélékben és a szójában található anyagok, amelyek gátolják a cink felszívódását. A fitátokban gazdag étrend különösen fontos lehet a vegánok számára, ezért nekik a cinknek ezt a formáját kell előnyben részesíteniük.


A cink bisglicinát a BrainMax Zink Complexben található cink formája. Ez a cink, a szelén, a réz egy magas biológiai hozzáférhetőségű formájának szinergikus kombinációja. Minden kapszula 15 mg elemi cinket, 1 mg rezet és 490 mg szerves kurkumát tartalmaz. A cink cink-biszglicinát formájában a szervezet számára a legjobban felszívódó forma, és ha citrát formájában lévő rézzel kombináljuk, tovább növeli a felszívódását.
A cink támogatja az immunrendszert, a hormonális egyensúlyt, a termékenységet, a csontok egészségét és nem utolsósorban a rézzel együtt védi a sejteket az oxidatív stressztől.
A szelén a legjobban biológiailag hasznosítható formában (szelén-metionin) hozzájárul a haj és a körmök fenntartásához, a normál pajzsmirigy működéshez, a normál immunrendszer működéséhez. A hatások fokozása érdekében bio kukoricát használtunk közel fél gramm mennyiségben az általánosan használt ballasztanyag töltőanyagok helyett. A termék nem tartalmaz ballasztanyagokat és a növényi kapszuláknak köszönhetően vegánok számára megfelelő.

Keresse meg a kompozíciót

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
A fisetin egy természetes flavonoid, amely egyes gyümölcsökben és zöldségekben, például az eperben, az almában, a kiviben, a paradicsomban és a hagymában található. Ez a vegyület egyre nagyobb érdeklődésre tart számot potenciális egészségügyi előnyei miatt, különösen az öregedés és a sejtműködés támogatása terén.
Hibák a bőrápolásban
Hibák a bőrápolásban
A megfelelő bőrápolás az egészséges és ragyogó megjelenés kulcsa. Mégis sokan követnek el olyan hibákat, amelyek károsíthatják vagy ronthatják a bőrt. Nézzük a leggyakoribb hibákat, amelyeket érdemes elkerülni.
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
A prebiotikumok az egészséges emésztőrendszer fenntartásának egyik legfontosabb tényezői. A probiotikumokkal ellentétben, amelyek közvetlenül élő mikroorganizmusok, a prebiotikumok olyan nem emészthető élelmiszer-összetevők, amelyek a bélben élő hasznos baktériumok táplálékául szolgálnak. Miért olyan fontosak, és hol találhatjuk meg őket?
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
A természetes édesítőszerek egyre népszerűbbek a finomított cukor alternatívájaként. Édes ízt kínálnak, de gyakran alacsonyabb kalóriatartalommal és jobb táplálkozási tulajdonságokkal. Emellett kíméletesebbek lehetnek a szervezetünkhöz és kevésbé terhelik a vércukorszintet. Milyen típusú természetes édesítőszerek léteznek, és mi teszi őket egyedivé?