Cikória szirup
A cikóriagyökér egy élénk kék virágú növényből származik, amely a gyermekláncfűfélék családjába tartozik. Az évszázadok óta használják a főzésben és a hagyományos gyógyászatban, és általában a kávé alternatívájaként használják, mivel hasonló íze és színe van. A gyökérből származó rostoknak számos egészségügyi előnyt tulajdonítanak, és gyakran nyerik ki élelmiszer-adalékanyagként való felhasználásra. A cikóriagyökér szirupot kíméletesen friss cikóriagyökérből nyerik ki, és teljesen természetes termék. Ez a finom szirup, amely a méz nektárszerű viszkozitásával rendelkezik. Emellett alacsony GI-vel (glikémiás index) rendelkezik, és tudományosan bizonyítottan alacsonyan tartja a vércukorszintet, vagyis nincs vércukorszint-emelkedés és az azt követő összeomlás. Ez azt jelenti, hogy a cikóriagyökér szirupot diabéteszesek vagy bárki, aki figyelemmel kíséri a cukorbevitelét, élvezheti. Nem csak ez, de mivel teljesen növényi alapú, a cikóriagyökér szirup megfelel a vegánok számára is.