Chia magok
A chia magok elsősorban a hagyományos chia pudingról ismertek. hidrofil tulajdonságai révén, nagy mennyiségű folyadékot képes megtartani, és a gyomorban gélszerű masszát képez, amely sokáig eltelít. Emiatt a chia magokat gyakran szerepeltetik a fogyókúrás étrendekben. Emellett a magvaknak élénkítő hatása van, ezért inkább reggelire vagy reggeli uzsonnára alkalmasak. Esti nassolnivalóként a chia magokat ki kell hagyni. A chia magok felhasználása egyszerű, csak áztassuk be őket egy kis langyos vízbe, és amint gélszerű masszát képeznek, a magok máris fogyaszthatók. Adhatjuk őket sütés nélküli desszertekhez, turmixokhoz, vagy keverhetjük zabkásába vagy joghurtba. A chia magnak nincsenek mellékhatásai. Csak azoknak kell vigyázniuk, akik mogyoróallergiásak vagy vérhígítót
szednek.