Kattintson ide a BrainMarket.cz oldalra

Chaga

Osztályozás:
Egyéb nevek:
Lejtőféreg
Chaga egy északi rothasztó gomba, amely leginkább Európában fásodik, és különösen a hidegebb régiókban, Oroszországban, de Ázsiában és Észak-Amerikában is a nyírfákon nő. A gyógyhatásairól szóló legkorábbi említések Kína északi régióiból származnak. Chaga számos biológiailag aktív vegyületet tartalmaz, például szterolokat, lipideket, szeszkviterpéneket, alkaloidokat és betulinsavat. A betulinsav éppen abból a nyírfából származik, amelyen a gomba élősködik. Ez a sav tonizáló és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik . Ezeken kívül Chaga B-vitaminokat, D-vitamint és ásványi anyagokat, például káliumot, szelént, rezet, cinket, magnéziumot és mangánt tartalmaz.Chaga vírusellenes és antibakteriális hatású, lassítja az öregedési folyamatokat, csökkenti a koleszterinszintet, küzd a gyulladások ellen, támogatja az immunrendszer működését, csökkenti a vérnyomást, és rákmegelőző hatású lehet.

Keresse meg a kompozíciót

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
A fisetin egy természetes flavonoid, amely egyes gyümölcsökben és zöldségekben, például az eperben, az almában, a kiviben, a paradicsomban és a hagymában található. Ez a vegyület egyre nagyobb érdeklődésre tart számot potenciális egészségügyi előnyei miatt, különösen az öregedés és a sejtműködés támogatása terén.
Hibák a bőrápolásban
Hibák a bőrápolásban
A megfelelő bőrápolás az egészséges és ragyogó megjelenés kulcsa. Mégis sokan követnek el olyan hibákat, amelyek károsíthatják vagy ronthatják a bőrt. Nézzük a leggyakoribb hibákat, amelyeket érdemes elkerülni.
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
A prebiotikumok az egészséges emésztőrendszer fenntartásának egyik legfontosabb tényezői. A probiotikumokkal ellentétben, amelyek közvetlenül élő mikroorganizmusok, a prebiotikumok olyan nem emészthető élelmiszer-összetevők, amelyek a bélben élő hasznos baktériumok táplálékául szolgálnak. Miért olyan fontosak, és hol találhatjuk meg őket?
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
A természetes édesítőszerek egyre népszerűbbek a finomított cukor alternatívájaként. Édes ízt kínálnak, de gyakran alacsonyabb kalóriatartalommal és jobb táplálkozási tulajdonságokkal. Emellett kíméletesebbek lehetnek a szervezetünkhöz és kevésbé terhelik a vércukorszintet. Milyen típusú természetes édesítőszerek léteznek, és mi teszi őket egyedivé?