Cékla por
A céklapor egy magasan koncentrált forma, amely magának a céklának minden jótékony hatásával rendelkezik. A céklából szárítással eltávolítják a vizet, és porrá őrlik. A por előnye, hogy megtartja a cékla összes tápanyagát. Édes, földes íze van. Alkalmas turmixokban, mártásokban vagy levesekben való felhasználásra. Természetes ételszínezékként is használják.
A cékla antioxidánsokat, rostokat, vasat, kalciumot, káliumot, folsavat, mangánt, nitrátokat és C-, A-vitamint tartalmaz. A céklapor erősíti a szívet, csökkenti a vérnyomást, tágítja az ereket, javítja a fizikai teljesítményt, csökkenti a fáradtságot edzés közben, gyorsítja a regenerálódást edzés után, támogatja a kognitív funkciókat, ahol növeli az agy vérellátását és javítja a májműködést.A mellékhatások közé tartozik a hányinger és a széklet és vizelet elszíneződése.
A céklapor a bőr számára számtalan jótékony hatással bíró bőrradírokban használható. Effektíven tisztítja a bőrt, megszabadítja a méreganyagoktól, és feszessé, ragyogóvá és fiatalossá teszi. Hidratálja a bőrt, csökkenti a pórusokat és enyhítheti a viszketést. Az ajkakra is jótékony hatással van, lágyítja őket és természetes rózsaszínt kölcsönöz nekik. A cékla nagyszerűen hat a pigmentfoltokra és a pattanásokra. A hozzáadott céklaport tartalmazó arcmaszk rendszeres használata bizonyítottan csökkenti a foltokat. Amellett, hogy segít a foltok világosításában és a pattanások csökkentésében, a cékla egészséges, rózsaszínes színt kölcsönöz a bőrnek.
Táplálja a hajhagymákat és megelőzi a hajhullást és a viszkető fejbőrt. A cékla fokozza a fejbőr vérkeringését, hidratálja azt és antibakteriális hatású, ami segít megelőzni a korpásodást. A céklában található karotinoidok kiváló hajnövekedést segítő anyaggá teszik, mivel javítja a fejbőr és a hajhagymák vérkeringését a gyökerektől kezdve. A céklában található rengeteg vitamin és egyéb tápanyag megerősíti a hajszálakat, hogy megakadályozza a töredezést.