Kattintson ide a BrainMarket.cz oldalra

Cayenne bors

Osztályozás:
Egyéb nevek:
Cayenne bors

A kávébors a Capsicum annuum paprikából származó aromás fűszer. A fűszert friss, piros színű paprika szárításával és őrlésével állítják elő. Enyhén csípős (30 000-50 000 Scoville-egység), és általában fűszeres ételek készítéséhez használják.

Néha izom- és ízületi fájdalmak kezelésére használják. Otartalmaz egy olyan anyagot, amelyetkapszaicin,mely a fűszer "csípősségét" adja, és égető érzést kelt minden szöveten, amellyel érintkezik. Ahol a kapszaicin megfelelő koncentrációban kerül a szervezetbe, ott terápiás hatást fejt ki, és olyan biokémiai reakciót vált ki, amely fájdalomcsillapító (fájdalomcsillapító) és gyulladáscsökkentő hatású. Amikor a kapszaicint fájdalomcsillapításra használják, leggyakrabban kenőcsökbenvagy transzdermális tapaszokhoz adják. A cayenne-borsot néha azzal a feltevéssel is használják, hogy javíthatja a szív- és érrendszer működését, csökkentheti a vérnyomást, vagy elősegítheti a zsírégetést.

.

Keresse meg a kompozíciót

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
A fisetin egy természetes flavonoid, amely egyes gyümölcsökben és zöldségekben, például az eperben, az almában, a kiviben, a paradicsomban és a hagymában található. Ez a vegyület egyre nagyobb érdeklődésre tart számot potenciális egészségügyi előnyei miatt, különösen az öregedés és a sejtműködés támogatása terén.
Hibák a bőrápolásban
Hibák a bőrápolásban
A megfelelő bőrápolás az egészséges és ragyogó megjelenés kulcsa. Mégis sokan követnek el olyan hibákat, amelyek károsíthatják vagy ronthatják a bőrt. Nézzük a leggyakoribb hibákat, amelyeket érdemes elkerülni.
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
A prebiotikumok az egészséges emésztőrendszer fenntartásának egyik legfontosabb tényezői. A probiotikumokkal ellentétben, amelyek közvetlenül élő mikroorganizmusok, a prebiotikumok olyan nem emészthető élelmiszer-összetevők, amelyek a bélben élő hasznos baktériumok táplálékául szolgálnak. Miért olyan fontosak, és hol találhatjuk meg őket?
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
A természetes édesítőszerek egyre népszerűbbek a finomított cukor alternatívájaként. Édes ízt kínálnak, de gyakran alacsonyabb kalóriatartalommal és jobb táplálkozási tulajdonságokkal. Emellett kíméletesebbek lehetnek a szervezetünkhöz és kevésbé terhelik a vércukorszintet. Milyen típusú természetes édesítőszerek léteznek, és mi teszi őket egyedivé?