Kattintson ide a BrainMarket.cz oldalra

Camu Camu

Osztályozás:
Egyéb nevek:
Myrciaria dubia

Camu Camu vagy Myrciaria dubia egy trópusi fa, amely az Amazonas vidékén nő. Akár 3-6 méter magasra is megnő. A Camu camu fehér, édes illatú virágzata van, a gyümölcsök pedig meglehetősen kisebbek, narancssárga vagy lila színűek, a cseresznyéhez hasonlítanak. A bogyók savanykás ízűek, ezért ritkán fogyasztják őket frissen. Leggyakrabban bogyókivonat és por formájában fogyasztják. A Camu Camu gyümölcs fő jellemzője a magas C-vitamin-tartalma. Még több aszkorbinsavat tartalmaz, mint például az acerola vagy a homoktövis, valamint flavonoidokat, aminosavakat és számos ásványi anyagot, például vasat, káliumot és kalciumot. Fontos összetevője a rutin.


A Camu camu camu antioxidáns, gyulladáscsökkentő, antibakteriális hatású. Segít az ízületi gyulladások kezelésében, magas C-vitamin tartalma miatt. Egyaránt erősíti az immunrendszert, segít a vércukorszint és a vérnyomás csökkentésében, biztosítja az erek rugalmasságát ésátjárhatóságát, segít a súlycsökkentésben, pozitív hatással van az idegrendszerre.

Keresse meg a kompozíciót

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
A fisetin egy természetes flavonoid, amely egyes gyümölcsökben és zöldségekben, például az eperben, az almában, a kiviben, a paradicsomban és a hagymában található. Ez a vegyület egyre nagyobb érdeklődésre tart számot potenciális egészségügyi előnyei miatt, különösen az öregedés és a sejtműködés támogatása terén.
Hibák a bőrápolásban
Hibák a bőrápolásban
A megfelelő bőrápolás az egészséges és ragyogó megjelenés kulcsa. Mégis sokan követnek el olyan hibákat, amelyek károsíthatják vagy ronthatják a bőrt. Nézzük a leggyakoribb hibákat, amelyeket érdemes elkerülni.
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
A prebiotikumok az egészséges emésztőrendszer fenntartásának egyik legfontosabb tényezői. A probiotikumokkal ellentétben, amelyek közvetlenül élő mikroorganizmusok, a prebiotikumok olyan nem emészthető élelmiszer-összetevők, amelyek a bélben élő hasznos baktériumok táplálékául szolgálnak. Miért olyan fontosak, és hol találhatjuk meg őket?
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
A természetes édesítőszerek egyre népszerűbbek a finomított cukor alternatívájaként. Édes ízt kínálnak, de gyakran alacsonyabb kalóriatartalommal és jobb táplálkozási tulajdonságokkal. Emellett kíméletesebbek lehetnek a szervezetünkhöz és kevésbé terhelik a vércukorszintet. Milyen típusú természetes édesítőszerek léteznek, és mi teszi őket egyedivé?