Búzacsíra kivonat
Osztályozás:
Egyéb nevek:
Triticum Vulgare csíra kivonat, búzacsíra kivonat
A búzacsíra a búzamag része, ezeken a csírákon keresztül szaporodik a növény és új búza keletkezik. Ezek alkotják a teljes búza fő táplálkozási összetevőjét, de a csíra és a héj a legtöbb feldolgozott búzakészítményből eltávolításra kerül.A búzacsírából olajat és kivonatot is készítenek, amely lehet folyékony vagy kapszula formában. Élelmiszer-adalékanyagként, táplálékkiegészítőként használják, és általában kozmetikai termékek összetevője is.
A búzacsíra nagyon tápláló, mivel gazdag E-vitaminforrás, amely erős antioxidáns. Tartalmaz továbbá omega-3 zsírsavakat, folsavat, foszfort, magnéziumot, káliumot, vasat, cinket, kalciumot, szelént és B-vitamint. Ezek a csírák fokozzák az immunitást, elősegítik a szív egészségét, segítik a megfelelő emésztést, javítják a sejtek anyagcseréjét és öregedésgátló tulajdonságokkal rendelkeznek.
A kozmetikumokban a búzacsíra kivonatot bőrpuhításra és hajkondicionálásra használják. kiváló antioxidáns tulajdonságokkal, óriási sejtregeneráló és gyógyító képességgel rendelkezik. Javítja a vérkeringést és egészségesebb megjelenést kölcsönöz a bőrnek. Magas antioxidáns aktivitásának köszönhetően lassítja a bőr öregedését, segít megelőzni a ráncokat, feszesíti a bőrt és hozzájárul a bőrön található sötét és öregségi foltok világosításához. A hajra is nagyon jótékony hatással van, amelyet puhít és hidratál. Emellett előmozdítja a haj növekedését.
. Blog
Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
A fisetin egy természetes flavonoid, amely egyes gyümölcsökben és zöldségekben, például az eperben, az almában, a kiviben, a paradicsomban és a hagymában található. Ez a vegyület egyre nagyobb érdeklődésre tart számot potenciális egészségügyi előnyei miatt, különösen az öregedés és a sejtműködés támogatása terén.
Hibák a bőrápolásban
A megfelelő bőrápolás az egészséges és ragyogó megjelenés kulcsa. Mégis sokan követnek el olyan hibákat, amelyek károsíthatják vagy ronthatják a bőrt. Nézzük a leggyakoribb hibákat, amelyeket érdemes elkerülni.
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
A prebiotikumok az egészséges emésztőrendszer fenntartásának egyik legfontosabb tényezői. A probiotikumokkal ellentétben, amelyek közvetlenül élő mikroorganizmusok, a prebiotikumok olyan nem emészthető élelmiszer-összetevők, amelyek a bélben élő hasznos baktériumok táplálékául szolgálnak. Miért olyan fontosak, és hol találhatjuk meg őket?
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
A természetes édesítőszerek egyre népszerűbbek a finomított cukor alternatívájaként. Édes ízt kínálnak, de gyakran alacsonyabb kalóriatartalommal és jobb táplálkozási tulajdonságokkal. Emellett kíméletesebbek lehetnek a szervezetünkhöz és kevésbé terhelik a vércukorszintet. Milyen típusú természetes édesítőszerek léteznek, és mi teszi őket egyedivé?