Kattintson ide a BrainMarket.cz oldalra

Barack

Osztályozás:
Egyéb nevek:
Őszibarack, Prunus persica
A barack egy csonthéjas gyümölcs, amely Kínából származik; jelenleg az egyik legnagyobb őszibaracktermelő az Egyesült Államok. Az őszibarack tele van tápanyagokkal, és számos egészségügyi előnnyel jár, többek között jobb emésztést, egészségesebb bőrt és allergiamentességet biztosít.


Az őszibarack gazdag antioxidánsokban, rostokban, valamint számos vitaminban és ásványi anyagban, amelyek jótékony hatással vannak az egészségre. A, C, E, E, K vitamint, káliumot, rezet és mangánt tartalmaznak. Kisebb mértékben magnéziumot, vasat, foszfort és B-vitamint is tartalmaznak.

A magas antioxidáns-tartalom felveszi a harcot a szabad gyökökkel, és megvédi a szervezetet az öregedéstől és a betegségektől. Az őszibarack olyan speciális típusú antioxidánsokat tartalmaz, amelyek rákellenes hatással rendelkeznek, és segítenek megelőzni bizonyos rákos megbetegedéseket. segítik a megfelelő emésztést, elősegítik a bélrendszer egészségét és csökkentik a bélproblémák kockázatát. Az őszibarack rendszeres fogyasztása javíthatja a szív egészségét. Megszüntethetik a szívbetegségeket okozó kockázati tényezőket, hozzájárulhatnak például a vérnyomás és a koleszterinszint csökkentéséhez. Elősítik az immunitást, és segíthetnek megszabadítani a szervezetet a méreganyagoktól. Emellett képesek csökkenteni a vércukorszintet. Az allergiás tünetek csökkentéséhez vezetnek azáltal, hogy elnyomják az immunrendszer allergénekre adott válaszát. védelmet nyújtanak a bőrnek, így a bőr egészséges és jó állapotban marad. Ugyanakkor javítják a bőr nedvességmegtartó képességét.


A strandok nagyszerű szépség- és egészségügyi előnyökkel rendelkeznek, ezért gyakran használják őket különböző szépségápolási termékekben, többek között samponokban, hidratáló krémekben és szappanokban. Kiváló A-, B- és C-vitamin- és likopinforrás, így különösen jótékonyan hatnak a bőrre, amelyet hatékonyan ápolnak. A barackkivonat segít csökkenteni a bőrhibákat és a szem alatti sötét karikákat. Mérsékli a ráncok megjelenését és elősegíti a bőr regenerálódását. Hozzájárul a bőr feszesítéséhez és ragyogásához, védi a bőrt a külső károsodásoktól, a napfénytől és a korai öregedés jeleitől. Hidratáló tulajdonságokkal rendelkezik, így a bőr hosszú ideig hidratált marad. Az őszibarackkivonat minden bőrtípusra alkalmas, különösen jótékonyan hat a száraz és érett bőrre.


A barack a hajra is jótékonyan hat. Fényt és puhaságot kölcsönöz a hajnak. Csökkentik a hajhullást, elősegítik a haj növekedését és segítenek a korpásodás eltávolításában.Tisztító tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek tisztán tartják a hajat és a fejbőrt.
Az őszibarackok tiszták.

Keresse meg a kompozíciót

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
A fisetin egy természetes flavonoid, amely egyes gyümölcsökben és zöldségekben, például az eperben, az almában, a kiviben, a paradicsomban és a hagymában található. Ez a vegyület egyre nagyobb érdeklődésre tart számot potenciális egészségügyi előnyei miatt, különösen az öregedés és a sejtműködés támogatása terén.
Hibák a bőrápolásban
Hibák a bőrápolásban
A megfelelő bőrápolás az egészséges és ragyogó megjelenés kulcsa. Mégis sokan követnek el olyan hibákat, amelyek károsíthatják vagy ronthatják a bőrt. Nézzük a leggyakoribb hibákat, amelyeket érdemes elkerülni.
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
A prebiotikumok az egészséges emésztőrendszer fenntartásának egyik legfontosabb tényezői. A probiotikumokkal ellentétben, amelyek közvetlenül élő mikroorganizmusok, a prebiotikumok olyan nem emészthető élelmiszer-összetevők, amelyek a bélben élő hasznos baktériumok táplálékául szolgálnak. Miért olyan fontosak, és hol találhatjuk meg őket?
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
A természetes édesítőszerek egyre népszerűbbek a finomított cukor alternatívájaként. Édes ízt kínálnak, de gyakran alacsonyabb kalóriatartalommal és jobb táplálkozási tulajdonságokkal. Emellett kíméletesebbek lehetnek a szervezetünkhöz és kevésbé terhelik a vércukorszintet. Milyen típusú természetes édesítőszerek léteznek, és mi teszi őket egyedivé?