Brokkoli olaj
Osztályozás:
Egyéb nevek:
Brokkolimagolaj, Brassica Oleracea Italica magolaj
A brokkoliolajat a brokkolicsíra magjából nyerik. Az apró magvak hidegsajtolásával nyerik ki az olajat, amelynek színe a világoszöldtől a sárgáig terjed. A brokkolimagolaj viszonylag nagy mennyiségben tartalmaz többszörösen telítetlen zsírsavakat, nevezetesen olajsavat, erukasavat és linolsavat. Gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban és egyéb tápanyagokban, amelyek számos egészségügyi előnyt biztosítanak. Gyulladáscsökkentő, antioxidáns és antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, enyhíti az ízületi gyulladást, megakadályozza az UV-károsodást, erősíti az immunrendszert, javítja a szív- és érrendszeri egészséget, megelőzi a fertőzéseket, segít stimulálni a hajhagymákat, csökkenti a vérnyomást, megelőző hatású a különböző ráktípusok ellen, enyhíti a depressziót, javítja a bőr és a haj egészségét.
A brokkoliolaj antioxidáns és antibakteriális tulajdonságai miatt nagyon jótékony hatással van a bőrre. megelőzi a különböző bőrproblémákat, megvédi a bőrt a szabad gyökök okozta károsodástól és más idegen behatolóktól, például a vírusoktól és baktériumoktól. Ez segít megelőzni a ráncokat, az öregedés jeleit és a bakteriális fertőzéseket, beleértve a pattanásokat. Az olaj intenzív hidratálást biztosít a bőrnek anélkül, hogy eltömítené a pórusokat. Bezárja a nedvességet és hidratált és rugalmas marad a bőr. A C-vitamin jelenléte segíti a kollagéntermelést és hozzájárul a ragyogó és fiatalos kinézetű bőrhöz. Emellett az olaj gyorsan és könnyen felszívódik. Képes behatolni a bőr legmélyebb rétegeibe anélkül, hogy a bőr zsírosodna és eltömítené a pórusokat. A-vitamint tartalmaz, amely segít a bőrnek megszabadulni az elhalt hámsejtektől. Nyugtató tulajdonságokkal rendelkezik, segít nyugtatni az irritált vagy gyulladt bőrt. Védi a bőrt az UV-sugaraktól és a leégéstől. Antibakteriális és fertőtlenítő tulajdonságai miatt kiváló sebkezelésre. Gyorsítja a gyógyulási folyamatot és enyhíti a fájdalmat, ezért ez az olaj a sebek, égési sérülések, horzsolások és fekélyek kezelésére használt kenőcsök és krémek gyakori összetevője.
Ez egy nagyon könnyű, nyugtató hatású olaj hidratáló és tápláló tulajdonságokkal, amely ideális még a legérzékenyebb bőrtípusok számára is.
A brokkoliolaj előmozdítja a haj növekedését. Elősíti, mélyen hidratálja, fényessé teszi és javítja a haj általános egészségét. Az olaj antibakteriális tulajdonságai segítenek védelmet nyújtani a korpásodás és a bakteriális fertőzések ellen is.
A brokkoliolaj rendszeres fogyasztása javíthatja a vérkeringést és csökkentheti az erek terhelését, megelőzi a különféle szívproblémákat és az olyan betegségeket, mint a szívroham. Segít a gyulladással kapcsolatos problémákon, amelyek közé tartozik a asztma, a krónikus izomfeszülés vagy az ízületi gyulladás. fokozza az immunrendszert, elősegíti a méregtelenítést, és a depresszió ellen is könnyebbséget nyújt. Tanulmányok alapján rákellenes tulajdonságokkal rendelkezik, ami segít megelőzni a különböző ráktípusokat. Ezenkívül a brokkolimagolaj rendkívül gazdag C-vitaminban, amely egy erős szabadgyök-ellenes antioxidáns, amely minimalizálja az oxidatív stresszből származó sejtkárosodást. javítja a látást a nagy mennyiségű béta-karotinnak köszönhetően, amely a szervezetben tovább alakul A-vitaminná. Ez nagyon előnyös a retina károsodásának megelőzésében, és védi a szemsejteket az oxidatív szabad gyökök okozta károsodástól is.
A brokkoliolaj antioxidáns és antibakteriális tulajdonságai miatt nagyon jótékony hatással van a bőrre. megelőzi a különböző bőrproblémákat, megvédi a bőrt a szabad gyökök okozta károsodástól és más idegen behatolóktól, például a vírusoktól és baktériumoktól. Ez segít megelőzni a ráncokat, az öregedés jeleit és a bakteriális fertőzéseket, beleértve a pattanásokat. Az olaj intenzív hidratálást biztosít a bőrnek anélkül, hogy eltömítené a pórusokat. Bezárja a nedvességet és hidratált és rugalmas marad a bőr. A C-vitamin jelenléte segíti a kollagéntermelést és hozzájárul a ragyogó és fiatalos kinézetű bőrhöz. Emellett az olaj gyorsan és könnyen felszívódik. Képes behatolni a bőr legmélyebb rétegeibe anélkül, hogy a bőr zsírosodna és eltömítené a pórusokat. A-vitamint tartalmaz, amely segít a bőrnek megszabadulni az elhalt hámsejtektől. Nyugtató tulajdonságokkal rendelkezik, segít nyugtatni az irritált vagy gyulladt bőrt. Védi a bőrt az UV-sugaraktól és a leégéstől. Antibakteriális és fertőtlenítő tulajdonságai miatt kiváló sebkezelésre. Gyorsítja a gyógyulási folyamatot és enyhíti a fájdalmat, ezért ez az olaj a sebek, égési sérülések, horzsolások és fekélyek kezelésére használt kenőcsök és krémek gyakori összetevője.
Ez egy nagyon könnyű, nyugtató hatású olaj hidratáló és tápláló tulajdonságokkal, amely ideális még a legérzékenyebb bőrtípusok számára is.
A brokkoliolaj előmozdítja a haj növekedését. Elősíti, mélyen hidratálja, fényessé teszi és javítja a haj általános egészségét. Az olaj antibakteriális tulajdonságai segítenek védelmet nyújtani a korpásodás és a bakteriális fertőzések ellen is.
A brokkoliolaj rendszeres fogyasztása javíthatja a vérkeringést és csökkentheti az erek terhelését, megelőzi a különféle szívproblémákat és az olyan betegségeket, mint a szívroham. Segít a gyulladással kapcsolatos problémákon, amelyek közé tartozik a asztma, a krónikus izomfeszülés vagy az ízületi gyulladás. fokozza az immunrendszert, elősegíti a méregtelenítést, és a depresszió ellen is könnyebbséget nyújt. Tanulmányok alapján rákellenes tulajdonságokkal rendelkezik, ami segít megelőzni a különböző ráktípusokat. Ezenkívül a brokkolimagolaj rendkívül gazdag C-vitaminban, amely egy erős szabadgyök-ellenes antioxidáns, amely minimalizálja az oxidatív stresszből származó sejtkárosodást. javítja a látást a nagy mennyiségű béta-karotinnak köszönhetően, amely a szervezetben tovább alakul A-vitaminná. Ez nagyon előnyös a retina károsodásának megelőzésében, és védi a szemsejteket az oxidatív szabad gyökök okozta károsodástól is.
Blog
Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
A fisetin egy természetes flavonoid, amely egyes gyümölcsökben és zöldségekben, például az eperben, az almában, a kiviben, a paradicsomban és a hagymában található. Ez a vegyület egyre nagyobb érdeklődésre tart számot potenciális egészségügyi előnyei miatt, különösen az öregedés és a sejtműködés támogatása terén.
Hibák a bőrápolásban
A megfelelő bőrápolás az egészséges és ragyogó megjelenés kulcsa. Mégis sokan követnek el olyan hibákat, amelyek károsíthatják vagy ronthatják a bőrt. Nézzük a leggyakoribb hibákat, amelyeket érdemes elkerülni.
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
A prebiotikumok az egészséges emésztőrendszer fenntartásának egyik legfontosabb tényezői. A probiotikumokkal ellentétben, amelyek közvetlenül élő mikroorganizmusok, a prebiotikumok olyan nem emészthető élelmiszer-összetevők, amelyek a bélben élő hasznos baktériumok táplálékául szolgálnak. Miért olyan fontosak, és hol találhatjuk meg őket?
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
A természetes édesítőszerek egyre népszerűbbek a finomított cukor alternatívájaként. Édes ízt kínálnak, de gyakran alacsonyabb kalóriatartalommal és jobb táplálkozási tulajdonságokkal. Emellett kíméletesebbek lehetnek a szervezetünkhöz és kevésbé terhelik a vércukorszintet. Milyen típusú természetes édesítőszerek léteznek, és mi teszi őket egyedivé?