Kattintson ide a BrainMarket.cz oldalra

Borsó vetése

Osztályozás:

A borsó a hüvelyesek családjába tartozó egynyári kúszónövény.A termesztett növény, amelyet már a korai kőkorszak óta termesztenek. A Földközi-tenger vidékén és Kis-Ázsiában honos. Ma már egészen Európáig délre és Ázsiáig délkeletre is termesztik. A borsónak fehér virágzata van, amelyet aztán termések, azaz hüvelyek váltanak fel. A borsó magjai a borsószemek. Az ember számára a borsó fontos növény, nemcsak történelmileg, hanem különösen a tápértéke miatt. A borsó tartalmazza a legmagasabb százalékban a fehérjét, ezért a sportolók és a fejlődésben lévő gyermekek étrendjének részét kell képeznie. Fehérjetartalmát tekintve a borsó egy szinten van a hússal, de magas fehérjeértéke mellett cukrokat és nagy mennyiségű rostot is tartalmaz. Ezért tisztítja a beleket a mérgező anyagoktól. Szintén olyan ásványi anyagokat tartalmaz, mint a vas, a foszfor, a kálium és a magnézium.

A borsókivonatot a kozmetikumokban a degeneratív folyamatok lassítására és a sejtek szabad gyökök elleni védelmére használják. Használják feszesítő és öregedésgátló krémekben.

Keresse meg a kompozíciót

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
A fisetin egy természetes flavonoid, amely egyes gyümölcsökben és zöldségekben, például az eperben, az almában, a kiviben, a paradicsomban és a hagymában található. Ez a vegyület egyre nagyobb érdeklődésre tart számot potenciális egészségügyi előnyei miatt, különösen az öregedés és a sejtműködés támogatása terén.
Hibák a bőrápolásban
Hibák a bőrápolásban
A megfelelő bőrápolás az egészséges és ragyogó megjelenés kulcsa. Mégis sokan követnek el olyan hibákat, amelyek károsíthatják vagy ronthatják a bőrt. Nézzük a leggyakoribb hibákat, amelyeket érdemes elkerülni.
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
A prebiotikumok az egészséges emésztőrendszer fenntartásának egyik legfontosabb tényezői. A probiotikumokkal ellentétben, amelyek közvetlenül élő mikroorganizmusok, a prebiotikumok olyan nem emészthető élelmiszer-összetevők, amelyek a bélben élő hasznos baktériumok táplálékául szolgálnak. Miért olyan fontosak, és hol találhatjuk meg őket?
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
A természetes édesítőszerek egyre népszerűbbek a finomított cukor alternatívájaként. Édes ízt kínálnak, de gyakran alacsonyabb kalóriatartalommal és jobb táplálkozási tulajdonságokkal. Emellett kíméletesebbek lehetnek a szervezetünkhöz és kevésbé terhelik a vércukorszintet. Milyen típusú természetes édesítőszerek léteznek, és mi teszi őket egyedivé?