Bomlott szita
Osztályozás:
Egyéb nevek:
Juncus effusus
Sűrű csomókban nő, magassága 30 cm -120 cm. Juncus effusus a déli kanadai tartományokon keresztül egészen Alaszka déli részéig terjed, és az Egyesült Államok legtöbb összefüggő területén előfordul. A növénynek vastag, rostos gyökerei és rövid, pikkelyes rizómái vannak.A szitakötők szára általában lekerekített, tüskékkel teli, a levelek pedig szárakra hasonlítanak. A gyűjtés tárgya a szárfa és különösen a gyökér. Kovasavat, linaloolt, bisabolént, effusolt, szacharidot tartalmaznak. Szedhetünk szizint nedvesedési nehézségek, forgolódások, alvászavarok (álmatlanság) vagy görcsök és epilepszia esetén. Külsőleg a mandulák, gége, garat, orrgarat, orrmelléküregek, orrmelléküregek gyulladására. alkalmazták.
Blog
Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
A fisetin egy természetes flavonoid, amely egyes gyümölcsökben és zöldségekben, például az eperben, az almában, a kiviben, a paradicsomban és a hagymában található. Ez a vegyület egyre nagyobb érdeklődésre tart számot potenciális egészségügyi előnyei miatt, különösen az öregedés és a sejtműködés támogatása terén.
Hibák a bőrápolásban
A megfelelő bőrápolás az egészséges és ragyogó megjelenés kulcsa. Mégis sokan követnek el olyan hibákat, amelyek károsíthatják vagy ronthatják a bőrt. Nézzük a leggyakoribb hibákat, amelyeket érdemes elkerülni.
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
A prebiotikumok az egészséges emésztőrendszer fenntartásának egyik legfontosabb tényezői. A probiotikumokkal ellentétben, amelyek közvetlenül élő mikroorganizmusok, a prebiotikumok olyan nem emészthető élelmiszer-összetevők, amelyek a bélben élő hasznos baktériumok táplálékául szolgálnak. Miért olyan fontosak, és hol találhatjuk meg őket?
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
A természetes édesítőszerek egyre népszerűbbek a finomított cukor alternatívájaként. Édes ízt kínálnak, de gyakran alacsonyabb kalóriatartalommal és jobb táplálkozási tulajdonságokkal. Emellett kíméletesebbek lehetnek a szervezetünkhöz és kevésbé terhelik a vércukorszintet. Milyen típusú természetes édesítőszerek léteznek, és mi teszi őket egyedivé?