Kattintson ide a BrainMarket.cz oldalra

b-karyofilén

Osztályozás:
Egyéb nevek:
Béta-karyofilén
A kariofilén a terpének közé tartozó kémiai vegyület. Fűszeres, fás illat jellemzi. Megtalálható a feketeborsban, a gyapotban, a bazsalikomban, a rozmaringban és a szegfűszegben.Kozmetikai termékekben összetevőként használják, ahol krémek, fogkrémek és élelmiszerek alkotórésze. A béta-karyophilén a kannabinoidokkal együttesen fokozza azok hatását.

Gyulladáscsökkentő, antibakteriális ésantimikrobiális hatása van. Elősegíti az emésztőrendszer egészségét, csökkenti a gyulladást az agyban, csökkenti a gyulladással járó oxidatív stresszt okozó vegyi anyagok mennyiségét, védi az agyat a stroke során fellépő duzzanattól és gyulladástól. Segít a csontok elvékonyodásának vagy osteoporózis megelőzésében és kezelésében, valamint csillapítja a fájdalmat. Egyes kutatások szerint védelmet nyújthat bizonyos neurodegeneratív betegségek - az Alzheimer-kór és a szklerózis multiplex - ellen.






Keresse meg a kompozíciót

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
A fisetin egy természetes flavonoid, amely egyes gyümölcsökben és zöldségekben, például az eperben, az almában, a kiviben, a paradicsomban és a hagymában található. Ez a vegyület egyre nagyobb érdeklődésre tart számot potenciális egészségügyi előnyei miatt, különösen az öregedés és a sejtműködés támogatása terén.
Hibák a bőrápolásban
Hibák a bőrápolásban
A megfelelő bőrápolás az egészséges és ragyogó megjelenés kulcsa. Mégis sokan követnek el olyan hibákat, amelyek károsíthatják vagy ronthatják a bőrt. Nézzük a leggyakoribb hibákat, amelyeket érdemes elkerülni.
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
A prebiotikumok az egészséges emésztőrendszer fenntartásának egyik legfontosabb tényezői. A probiotikumokkal ellentétben, amelyek közvetlenül élő mikroorganizmusok, a prebiotikumok olyan nem emészthető élelmiszer-összetevők, amelyek a bélben élő hasznos baktériumok táplálékául szolgálnak. Miért olyan fontosak, és hol találhatjuk meg őket?
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
A természetes édesítőszerek egyre népszerűbbek a finomított cukor alternatívájaként. Édes ízt kínálnak, de gyakran alacsonyabb kalóriatartalommal és jobb táplálkozási tulajdonságokkal. Emellett kíméletesebbek lehetnek a szervezetünkhöz és kevésbé terhelik a vércukorszintet. Milyen típusú természetes édesítőszerek léteznek, és mi teszi őket egyedivé?