Articsóka levél
Osztályozás:
Egyéb nevek:
Articsóka
Az articsóka a Földközi-tengerben őshonos gyűszűvirágfaj. Az articsóka leveleiből számos egészségügyi előnnyel rendelkező kivonatot készítenek. Nagyon népszerű étrend-kiegészítő. Rostot, C-, K-, B-vitamint, foszfort, káliumot, kalciumot, vasat, cinket és luteint tartalmaz. Az antioxidáns hatásúink, csökkenti a vércukorszintet és a koleszterinszintet, elősegíti a szív egészségét, javítja az emésztést, enyhíti a székrekedést, a hasmenést és az irritábilis bél szindrómát. Elősegíti a máj egészségét is (eltávolítja a káros méreganyagokat) és szabályozza a vérnyomást.Mellékhatásként gyomorpanaszok, gyengeség és fokozott étvágy jelentkezhet.
Blog
Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
A fisetin egy természetes flavonoid, amely egyes gyümölcsökben és zöldségekben, például az eperben, az almában, a kiviben, a paradicsomban és a hagymában található. Ez a vegyület egyre nagyobb érdeklődésre tart számot potenciális egészségügyi előnyei miatt, különösen az öregedés és a sejtműködés támogatása terén.
Hibák a bőrápolásban
A megfelelő bőrápolás az egészséges és ragyogó megjelenés kulcsa. Mégis sokan követnek el olyan hibákat, amelyek károsíthatják vagy ronthatják a bőrt. Nézzük a leggyakoribb hibákat, amelyeket érdemes elkerülni.
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
A prebiotikumok az egészséges emésztőrendszer fenntartásának egyik legfontosabb tényezői. A probiotikumokkal ellentétben, amelyek közvetlenül élő mikroorganizmusok, a prebiotikumok olyan nem emészthető élelmiszer-összetevők, amelyek a bélben élő hasznos baktériumok táplálékául szolgálnak. Miért olyan fontosak, és hol találhatjuk meg őket?
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
A természetes édesítőszerek egyre népszerűbbek a finomított cukor alternatívájaként. Édes ízt kínálnak, de gyakran alacsonyabb kalóriatartalommal és jobb táplálkozási tulajdonságokkal. Emellett kíméletesebbek lehetnek a szervezetünkhöz és kevésbé terhelik a vércukorszintet. Milyen típusú természetes édesítőszerek léteznek, és mi teszi őket egyedivé?