Arginin
Osztályozás:
Egyéb nevek:
L-arginin
Az arginin egy félig esszenciális (félig esszenciális) sav, amelyet a szervezet bizonyos körülmények között maga is képes előállítani, de nem mindig elegendő mennyiségben. Különösen nagy fizikai aktivitás vagy a növekedés időszakában. Időseknél vagy betegeknél az arginin termelődése károsodhat, amit ilyenkor gyógyszerek, injekciók és krémek formájában adagolnak.
Az arginin megtalálható a vörös húsokban, a halakban, a tejtermékekben és a tojásban.
Különösen fontos a nitrogén-oxid termeléséhez, amely nyitva tartja a vérereket a szervezetben, és oxigénnel látja el az agyat. Javítja az erekciót és a férfiak termékenységét. Erősíti az immunrendszert. Segíti a sebek gyógyulását. Elősegíti az egészséges fogyást. Lassítja az öregedés jeleit. Szabályozza a vércukorszintet. Segít megelőzni a hajhullást. Az arginin segít a vérnyomás szabályozásában is, növeli a spermiumok mozgékonyságát. Sportolók számára kifejezetten az izmok vérellátása szempontjából van haszna, mivel minden fontos makrotápanyag gyorsabban jut el az izmokhoz, így segíti az izomépítést és javítja a fizikai teljesítményt.
Az arginin megtalálható a vörös húsokban, a halakban, a tejtermékekben és a tojásban.
Különösen fontos a nitrogén-oxid termeléséhez, amely nyitva tartja a vérereket a szervezetben, és oxigénnel látja el az agyat. Javítja az erekciót és a férfiak termékenységét. Erősíti az immunrendszert. Segíti a sebek gyógyulását. Elősegíti az egészséges fogyást. Lassítja az öregedés jeleit. Szabályozza a vércukorszintet. Segít megelőzni a hajhullást. Az arginin segít a vérnyomás szabályozásában is, növeli a spermiumok mozgékonyságát. Sportolók számára kifejezetten az izmok vérellátása szempontjából van haszna, mivel minden fontos makrotápanyag gyorsabban jut el az izmokhoz, így segíti az izomépítést és javítja a fizikai teljesítményt.
Blog
Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
A fisetin egy természetes flavonoid, amely egyes gyümölcsökben és zöldségekben, például az eperben, az almában, a kiviben, a paradicsomban és a hagymában található. Ez a vegyület egyre nagyobb érdeklődésre tart számot potenciális egészségügyi előnyei miatt, különösen az öregedés és a sejtműködés támogatása terén.
Hibák a bőrápolásban
A megfelelő bőrápolás az egészséges és ragyogó megjelenés kulcsa. Mégis sokan követnek el olyan hibákat, amelyek károsíthatják vagy ronthatják a bőrt. Nézzük a leggyakoribb hibákat, amelyeket érdemes elkerülni.
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
A prebiotikumok az egészséges emésztőrendszer fenntartásának egyik legfontosabb tényezői. A probiotikumokkal ellentétben, amelyek közvetlenül élő mikroorganizmusok, a prebiotikumok olyan nem emészthető élelmiszer-összetevők, amelyek a bélben élő hasznos baktériumok táplálékául szolgálnak. Miért olyan fontosak, és hol találhatjuk meg őket?
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
A természetes édesítőszerek egyre népszerűbbek a finomított cukor alternatívájaként. Édes ízt kínálnak, de gyakran alacsonyabb kalóriatartalommal és jobb táplálkozási tulajdonságokkal. Emellett kíméletesebbek lehetnek a szervezetünkhöz és kevésbé terhelik a vércukorszintet. Milyen típusú természetes édesítőszerek léteznek, és mi teszi őket egyedivé?