Kattintson ide a BrainMarket.cz oldalra

Aranyvessző illatos

Osztályozás:
Egyéb nevek:
Peumus boldus
A Bold családba tartozó lombhullató fa. Chilében és Peruban őshonos.A szárított leveleket főzetben használják, amely elősegíti az epetermelést, húgyúti fertőzéseknél használják, mivel vizelethajtó. Segít az álmatlanságon, enyhíti a reumatikus fájdalmakat, az emésztési zavarokat, az irritáló köhögést, valamint fertőtlenítő és nyugtató hatású. A gyümölcsök csonthéjasok, amelyek nyersen vagy főzve fogyaszthatók.

A boldinfa alkaloidokat, flavonoidokat, tanninokat és illóolajokat tartalmaz, amelyek rovarölő hatásúak.
A fő hatóanyag csak az egyik alkaloid, a boldin nevű. Ezt máj-, vesebetegségeknél használják, enyhe sedatív és hipnotikus hatású. A Boldovnikot nem tanácsos hosszú ideig használni, és nem tanácsos túllépni az ajánlott adagot.

Keresse meg a kompozíciót

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
A fisetin egy természetes flavonoid, amely egyes gyümölcsökben és zöldségekben, például az eperben, az almában, a kiviben, a paradicsomban és a hagymában található. Ez a vegyület egyre nagyobb érdeklődésre tart számot potenciális egészségügyi előnyei miatt, különösen az öregedés és a sejtműködés támogatása terén.
Hibák a bőrápolásban
Hibák a bőrápolásban
A megfelelő bőrápolás az egészséges és ragyogó megjelenés kulcsa. Mégis sokan követnek el olyan hibákat, amelyek károsíthatják vagy ronthatják a bőrt. Nézzük a leggyakoribb hibákat, amelyeket érdemes elkerülni.
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
A prebiotikumok az egészséges emésztőrendszer fenntartásának egyik legfontosabb tényezői. A probiotikumokkal ellentétben, amelyek közvetlenül élő mikroorganizmusok, a prebiotikumok olyan nem emészthető élelmiszer-összetevők, amelyek a bélben élő hasznos baktériumok táplálékául szolgálnak. Miért olyan fontosak, és hol találhatjuk meg őket?
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
A természetes édesítőszerek egyre népszerűbbek a finomított cukor alternatívájaként. Édes ízt kínálnak, de gyakran alacsonyabb kalóriatartalommal és jobb táplálkozási tulajdonságokkal. Emellett kíméletesebbek lehetnek a szervezetünkhöz és kevésbé terhelik a vércukorszintet. Milyen típusú természetes édesítőszerek léteznek, és mi teszi őket egyedivé?