Kattintson ide a BrainMarket.cz oldalra

Arab gumi

Osztályozás:
Egyéb nevek:
Gummi arabicum
A gumiarábikumot elsősorban az élelmiszeriparban használják stabilizátorként és sűrítőszerként. A címkéken E414 néven található meg.Ez a két második akácfából nyert nedv. Az egyik az Acacia senegal, a másik az Acacia arabica. A gumiarábikum legnagyobb termelője Szudán. Az akácfából a nedvet (vagy a gumiarábikumot) a kéreg levágásával vagy lekaparásával nyerik, hogy a gyanta felszabaduljon. Az akác tartalmaz rostokat és glikoproteineket. Az élelmiszereken kívül az akvarell- és temperafestékekhez adják, hogy fokozzák azok fényét. Vízben oldódik, és szárítva borostyánszínű. A kozmetikumokban testápolási termékekben, öregedésgátló krémekben, a dekorkozmetikában pedig szempillaspirálok és szemceruzák összetevője. A gyógyszeriparban is használják bevonó tabletták készítésére. A gumiarábikum tényleges szaga és íze nem túl erős, ezért olyan népszerű az élelmiszeriparban.

Keresse meg a kompozíciót

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
A fisetin egy természetes flavonoid, amely egyes gyümölcsökben és zöldségekben, például az eperben, az almában, a kiviben, a paradicsomban és a hagymában található. Ez a vegyület egyre nagyobb érdeklődésre tart számot potenciális egészségügyi előnyei miatt, különösen az öregedés és a sejtműködés támogatása terén.
Hibák a bőrápolásban
Hibák a bőrápolásban
A megfelelő bőrápolás az egészséges és ragyogó megjelenés kulcsa. Mégis sokan követnek el olyan hibákat, amelyek károsíthatják vagy ronthatják a bőrt. Nézzük a leggyakoribb hibákat, amelyeket érdemes elkerülni.
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
A prebiotikumok az egészséges emésztőrendszer fenntartásának egyik legfontosabb tényezői. A probiotikumokkal ellentétben, amelyek közvetlenül élő mikroorganizmusok, a prebiotikumok olyan nem emészthető élelmiszer-összetevők, amelyek a bélben élő hasznos baktériumok táplálékául szolgálnak. Miért olyan fontosak, és hol találhatjuk meg őket?
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
A természetes édesítőszerek egyre népszerűbbek a finomított cukor alternatívájaként. Édes ízt kínálnak, de gyakran alacsonyabb kalóriatartalommal és jobb táplálkozási tulajdonságokkal. Emellett kíméletesebbek lehetnek a szervezetünkhöz és kevésbé terhelik a vércukorszintet. Milyen típusú természetes édesítőszerek léteznek, és mi teszi őket egyedivé?