Kattintson ide a BrainMarket.cz oldalra

Ananász

Osztályozás:
Egyéb nevek:
Ananász Comosus
Az ananász a broméliafélék családjába tartozó pantropikus növény. Az Amerikában őshonos növény körülbelül 150 cm magasra nő. Éles, tüskés levelei vannak, és az ananászfa gyümölcsei akár 3,5 kg-ot is nyomnak. A gyümölcsök sárga színükről és édes ízükről ismertek. Az alacsony kalóriatartalma miatt akár diéta mellett is fogyasztható.


Az ananász gazdag B-vitaminokban, C-vitaminban és béta-karotinban. Ezeken kívül nyomelemeket és ásványi anyagokat tartalmaz különösen magnéziumot, cinket, mangánt, rezet, vasat, foszfort és káliumot . Az ananász szárában található a táplálkozási összetevő bromelanin. A bromelain vagy más néven bromelin egy olyan enzim, amely a szervezetünkben található, és segít a fehérjék lebontásában. Segít a sérült szövetek helyreállításában és megelőzi a gyulladást is.


Az ananászban
gyulladáscsökkentőésantioxidánshatások. Támogatja az immunrendszert, acsökkenti a krónikus betegségek, mint például a cukorbetegség, szívbetegség kockázatát. javítja az emésztést, különösen hasnyálmirigy elégtelenségben, segít agyomorpanaszokban. Elhárítja a tüneteketgyulladásos ízületi betegség (artritisz)aacsökkenti a megerőltetőgyakorlat vagy műtét utáni felépülési időt. megelőzőként hat az érelmeszesedés ellen, ami a zsíros anyagok lerakódását jelenti az erek falában. A külsőleg a bőrön alkalmazva segít a pigmentfoltok világosításában egy benne található anyagnak - bromelain - köszönhetően. A hőkezelés azonban nagyrészt elpusztítja ezt az enzimet. Az ananászkivonatot elsősorban a kozmetikumokban használják, mert regeneráló hatású, nyugtatja a bőrt, megakadályozza a kiszáradást, és illatanyag-összetevőként is hozzáadják. Az ananász népszerű összetevője az öregedésgátló krémeknek, mert kisimítja a bőrt.

Keresse meg a kompozíciót

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
A fisetin egy természetes flavonoid, amely egyes gyümölcsökben és zöldségekben, például az eperben, az almában, a kiviben, a paradicsomban és a hagymában található. Ez a vegyület egyre nagyobb érdeklődésre tart számot potenciális egészségügyi előnyei miatt, különösen az öregedés és a sejtműködés támogatása terén.
Hibák a bőrápolásban
Hibák a bőrápolásban
A megfelelő bőrápolás az egészséges és ragyogó megjelenés kulcsa. Mégis sokan követnek el olyan hibákat, amelyek károsíthatják vagy ronthatják a bőrt. Nézzük a leggyakoribb hibákat, amelyeket érdemes elkerülni.
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
A prebiotikumok az egészséges emésztőrendszer fenntartásának egyik legfontosabb tényezői. A probiotikumokkal ellentétben, amelyek közvetlenül élő mikroorganizmusok, a prebiotikumok olyan nem emészthető élelmiszer-összetevők, amelyek a bélben élő hasznos baktériumok táplálékául szolgálnak. Miért olyan fontosak, és hol találhatjuk meg őket?
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
A természetes édesítőszerek egyre népszerűbbek a finomított cukor alternatívájaként. Édes ízt kínálnak, de gyakran alacsonyabb kalóriatartalommal és jobb táplálkozási tulajdonságokkal. Emellett kíméletesebbek lehetnek a szervezetünkhöz és kevésbé terhelik a vércukorszintet. Milyen típusú természetes édesítőszerek léteznek, és mi teszi őket egyedivé?