Agave szirup
Az agávé egy zamatos növény, amely elsősorban Mexikóban nő, és természetes formájában erős antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik. A szirup a kék agávé növény belsejében lévő folyadékból származik, amelyet a földeken termesztenek, és akkor takarítanak be, amikor a növények elérik a kívánt méretet. A folyadékot először kivonják a növényből, majd megszűrik. A levét ezután felmelegítik, hogy az összetett cukrokat egyszerű cukrokká bontják. Miután a forralás befejeződött, az agávét ismét leszűrik.
Az agávé izoflavonokat, fitokemikáliákat tartalmaz, amelyeknek bizonyítottan pozitív egészségügyi hatásai vannak. Gazdag továbbá inulinban, egy poliszacharidban, amely olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint az oldhatatlan rostok. Így az egyik legjobb minőségű prebiotikum. Bár az agávé alacsony GI-vel rendelkezik, körülbelül 30%-kal édesebb, mint a cukor, így kisebb mennyiségre van szükséged ugyanannak az íznek az eléréséhez.