Agaricus bisporus gomba kivonat
Osztályozás:
Egyéb nevek:
Kétfoltos gomba
A gomba nagy mennyiségű D-vitamint tartalmaz, ami fontos a szervezet számára. Káliumot és nátriumot is tartalmaz.A kálium támogatja a szénhidrátok és a fehérjék feldolgozását az izomnövekedés érdekében. Hiánya szívbetegséget okozhat, ezért nagyon fontos a szervezet számára.
A nátrium befolyásolja a vesék működését. Ha túlzott mennyiség van a szervezetben, az képes azt magától is kiüríteni. A friss gomba fogyasztása jelentősen csökkenti a betegségek előfordulását. Segít a fertőzések gyógyításában és kiváló szelénforrás. Támogatja az immunrendszert és egészségesen tartja azt. Antioxidáns hatású és segít csökkenteni a koleszterinszintet.
Blog
Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
A fisetin egy természetes flavonoid, amely egyes gyümölcsökben és zöldségekben, például az eperben, az almában, a kiviben, a paradicsomban és a hagymában található. Ez a vegyület egyre nagyobb érdeklődésre tart számot potenciális egészségügyi előnyei miatt, különösen az öregedés és a sejtműködés támogatása terén.
Hibák a bőrápolásban
A megfelelő bőrápolás az egészséges és ragyogó megjelenés kulcsa. Mégis sokan követnek el olyan hibákat, amelyek károsíthatják vagy ronthatják a bőrt. Nézzük a leggyakoribb hibákat, amelyeket érdemes elkerülni.
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
A prebiotikumok az egészséges emésztőrendszer fenntartásának egyik legfontosabb tényezői. A probiotikumokkal ellentétben, amelyek közvetlenül élő mikroorganizmusok, a prebiotikumok olyan nem emészthető élelmiszer-összetevők, amelyek a bélben élő hasznos baktériumok táplálékául szolgálnak. Miért olyan fontosak, és hol találhatjuk meg őket?
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
A természetes édesítőszerek egyre népszerűbbek a finomított cukor alternatívájaként. Édes ízt kínálnak, de gyakran alacsonyabb kalóriatartalommal és jobb táplálkozási tulajdonságokkal. Emellett kíméletesebbek lehetnek a szervezetünkhöz és kevésbé terhelik a vércukorszintet. Milyen típusú természetes édesítőszerek léteznek, és mi teszi őket egyedivé?