Kattintson ide a BrainMarket.cz oldalra

Adzuki

Osztályozás:
Egyéb nevek:
Adzuki bab, Adzuki bab

Az adzuki egy kisebb babfajta, amelyből ez a paszta készül. És most valamit az eredetükről. Az adzuki bab kisebb méretű vörösbab, kínai eredetű. Ha érzékenyebb az emésztésed, és aggódsz a bab beillesztése miatt az étrendedbe, az Adzuki bab jó kiindulópont. Ezek könnyebben emészthetőek, és édes ízük talán megnyeri a tetszésedet. Az adzuki bab gazdag ásványi anyagokban, különösen magnéziumban, vasban és káliumban. Amellett, hogy ezeket a tápanyagokat tartalmazza, az adzuki elősegíti a vese egészségét, ami miatt becsületes helyet kapott a hagyományos kínai orvoslásban.Az adzukiabab csökkenti a káros LDL-koleszterinszintet, és ezáltal elősegíti a szív egészségét és az érrendszer működését.

Az emberek többek között azért kerülik a babot, mert a különböző zabkásák mellett gyakran nem tudják, hogyan kell elkészíteni. Ezek a hüvelyesek, mint például az adzuki vagy a mungóbab, kiválóan illenek a rizshez. Például jázmin vagy basmati rizzsel, és párolt zöldségekhez is jól illenek. Más babfajtákkal összehasonlítva kevesebb időt vesz igénybe a főzésük és édesebb ízük van.

Keresse meg a kompozíciót

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z