Acai bogyó
Osztályozás:
Egyéb nevek:
Acai, Euterpe oleracea, Euterpe brazil, brazil káposzta,
Más néven Brazil áfonya, egy trópusi növény, amely az Amazonas vidékén terem, és gyümölcsét magas antioxidáns-tartalma miatt szuperélelmiszernek minősítik. Ezek a sötétlila bogyók tele vannak vitaminokkal, különösen A-, B1-, B2-, de C- és E-vitamincsoportúakkal is, emellett esszenciális aminosavakat, rostokat és olyan ásványi anyagokat tartalmaznak, mint a magnézium, kálium, réz, mangán és cink.
Az acai gyümölcs pozitív hatásai számosak. Először is segít erősíteni az immunrendszert, csökkenti a koleszterin- és vércukorszintet, javítja az emésztést, így kiváló segítője a csökkentő diétáknak. Emellett energiát biztosít és lassítja az öregedési folyamatokat. Az antioxidánsok és flavonoidok mellett az acai gyümölcs katechineket is tartalmaz, amelyek polifenolok, és amelyek megelőzőleg hatnak a szív- és érrendszeri betegségekre és csökkentik a vastagbélrák kockázatát.
Az acai manapság már nem kerül forgalomba por vagy tabletta formájában, főként azért, mert a betakarítás után gyorsan romlandó, ezért azonnal fel kell dolgozni. A sok pozitív hatás ellenére az ajánlott adagolást be kell tartani.
Az acai gyümölcs pozitív hatásai számosak. Először is segít erősíteni az immunrendszert, csökkenti a koleszterin- és vércukorszintet, javítja az emésztést, így kiváló segítője a csökkentő diétáknak. Emellett energiát biztosít és lassítja az öregedési folyamatokat. Az antioxidánsok és flavonoidok mellett az acai gyümölcs katechineket is tartalmaz, amelyek polifenolok, és amelyek megelőzőleg hatnak a szív- és érrendszeri betegségekre és csökkentik a vastagbélrák kockázatát.
Az acai manapság már nem kerül forgalomba por vagy tabletta formájában, főként azért, mert a betakarítás után gyorsan romlandó, ezért azonnal fel kell dolgozni. A sok pozitív hatás ellenére az ajánlott adagolást be kell tartani.
Blog
Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
A fisetin egy természetes flavonoid, amely egyes gyümölcsökben és zöldségekben, például az eperben, az almában, a kiviben, a paradicsomban és a hagymában található. Ez a vegyület egyre nagyobb érdeklődésre tart számot potenciális egészségügyi előnyei miatt, különösen az öregedés és a sejtműködés támogatása terén.
Hibák a bőrápolásban
A megfelelő bőrápolás az egészséges és ragyogó megjelenés kulcsa. Mégis sokan követnek el olyan hibákat, amelyek károsíthatják vagy ronthatják a bőrt. Nézzük a leggyakoribb hibákat, amelyeket érdemes elkerülni.
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
A prebiotikumok az egészséges emésztőrendszer fenntartásának egyik legfontosabb tényezői. A probiotikumokkal ellentétben, amelyek közvetlenül élő mikroorganizmusok, a prebiotikumok olyan nem emészthető élelmiszer-összetevők, amelyek a bélben élő hasznos baktériumok táplálékául szolgálnak. Miért olyan fontosak, és hol találhatjuk meg őket?
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
A természetes édesítőszerek egyre népszerűbbek a finomított cukor alternatívájaként. Édes ízt kínálnak, de gyakran alacsonyabb kalóriatartalommal és jobb táplálkozási tulajdonságokkal. Emellett kíméletesebbek lehetnek a szervezetünkhöz és kevésbé terhelik a vércukorszintet. Milyen típusú természetes édesítőszerek léteznek, és mi teszi őket egyedivé?